Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Doborârea avionului Il-20 rusesc: Putin a discutat cu Netanyahu cauza dramei

© Sputnik / Alexey Druzhinin / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentru Moscova, principalul motiv al tragediei avionului militar rusesc Il-20 este acțiunea forțelor aeriene israeliene, a declarat Vladimir Putin într-o discuție telefonică cu Benyamin Netanyahu, reamintind că decizia Moscovei de a întări apărarea antiaeriană în Siria a fost în concordanță cu situația de acolo.

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Într-o convorbire telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, președintele rus a subliniat că operațiunea Forțelor Aeriene israeliene a fost cauza principală a accidentului avionului Illyushin Il-20 rusesc, a anunțat serviciul de presă al Președintelui.

Российский самолет Ил-20М. Архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Reconstiruire 3D a doborârii avionului Il-20 rusesc în Siria - Video

"Discuția despre circumstanțele accidentului a continuat în lumina faptului că informațiile prezentate de armata israeliană privind operarea avioanelor lor pe teritoriul sirian diferă de concluziile Ministerului rus al Apărării. Rusia pornește de la faptul că acțiunea forțelor aeriene israeliene reprezintă principala cauză a tragediei", se arată în declarație.

Serviciul de presă prezidențial a adăugat că prim-ministrul israelian și-a exprimat din nou condoleanțele în legătură cu moartea soldaților aflați la bordul avionului care a fost doborât pe 17 septembrie în Siria.

Vladimir Putin a reamintit că decizia Rusiei de a consolida apărarea anti-aeriană siriană a fost în concordanță cu situația care a apărut și a vizat, în primul rând, prevenirea pericolelor pentru viața militarilor ruși care finalizează misiuni în cadrul luptei împotriva terorismului internațional.

Benyamin Netanyahu a spus că Israelul va continua să-și apere securitatea și să aibă încredere în "ancheta efectuată de Forțele de Apărare ale Israelului", estimând totodată că responsabilitatea pentru tragedie cade pe armata siriană și pe Iran, "agresiunea căruia a torpilat stabilitatea" în regiune.

Ил-20 - Sputnik Moldova
Rusia
Ministerul rus al Apărării a făcut publice detaliile prăbuşirii avionului Il-20 în Siria

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigou, a anunțat luni că provocarea israeliană a "obligat să fie luate măsurile adecvate pentru a consolida securitatea soldaților ruși".

Rusia va furniza Siriei sisteme moderne de control automatizate pentru posturile de comandă ale apărării anti-aeriene, prezente doar în arsenalul armatei rusești și vor furniza sistemele de apărare anti-aeriană S-300 în decurs de 15 zile armatei siriene pentru a-și consolida capacitățile de luptă pe fundalul dramei avionului rusesc Il-20.

El a reamintit că, la cererea Israelului, Moscova a suspendat în 2013 livrările de S-300 către Siria, dar că situația s-a schimbat și nu din vina Rusiei.

Fluxul de știri
0