Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reconstiruire 3D a doborârii avionului Il-20 rusesc în Siria - Video

© AFP 2024 / Nikita Shchyukin Российский самолет Ил-20М. Архивное фото
Российский самолет Ил-20М. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
O secvență de aproximativ un minut modelează cronologia și circumstanțele în care a fost doborât avionul Il-20 rusesc. Este arătată locația unei nave franceze, cea a avionului rusesc și a patru avioane de luptă israeliene la momentul tragediei.

BUCUREŞTI, 23 sept — Sputnik. Ministerul rus al Apărării a publicat în această duminică o reconstrucție 3D a catastrofei cu Il-20, care a fost doborât accidental de sistemele antiaeriene siriene în timpul unui raid israelian.

O secvență care durează aproximativ un minut modelează circumstanțele dramei care a avut loc pe 17 septembrie în largul Siriei.

Aceasta afișează decolarea avionului Il-20 de la baza Hmeimim și care a făcut o buclă în aer lângă Idlib. La scurt timp după aceea, patru avioanele de luptă israeliene au urcat pe cer, au zburat peste fregata franceză Auvergne care navighează în estul Mediteranei și au bombardat coasta Latakiei. 

Avionul rus ia apoi direcția liniei de coastă, unde se apropie unul dintre avioanele israeliene. La 35 km de coasta Siriei, Il-20 cu 15 militari la bord este doborât de o rachetă a sistemelor de apărare antiaeriană siriene și dispare în mare.

Potrivit Apărării Rusiei, piloții israelieni F-16 au folosit în mod deliberat II-20 rusesc pentru a scăpa de focurile de armă din siriene.

Fluxul de știri
0