Vrancea, zguduită astăzi de două cutremure

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cele două seisme nu au fost de mare intensitate și s-au produs la adâncimi diferite.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Două cutremure au fost înregistrate pe 13 septembrie în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, România.

Primul a avut loc imediat după miezul nopții, la ora 00:06, și a avut magnitudinea de 2.2 grade pe Richter. Seismul a fost localizat la adâncimea de 22 km. Cutremurul s-a produs in apropierea orașelor Odobești (4km), Focșani (11km), Panciu (15km), Mărășești (17km), Adjud (35km).

Cutremurul din 1977, București - Sputnik Moldova
Cel mai mare seismolog din România a calculat când va avea loc Marele Cutremur

Cel de al doilea seism a avut loc dimineața, la ora 07:29, și a avut o intensitate mai mare, de 2,9 grade. Și adâncimea la care a fost localizat a fost mult mai mare — 70 km. Orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Nehoiu (37km), Covasna (39km), Târgu Secuiesc (50km), Slănic-Moldova (51km), Întorsura Buzăului (52km).

În ultima perioadă, în județul Vrancea cutremurele se produc aproape în fiecare zi, intensitatea lor oscilând între 2,3 și 3,5 pe Richter.

Amintim că cel mai puternic cutremur din ultima perioadă s-a produs în România pe 22 august, tot în județul Vrancea, și a avut magnitudinea de 4,3 grade.

Fluxul de știri
0