Americanii nu vor mai avea dreptul să mănânce câini și pisici

© AP Photo / AP Images for Humane Society InternationalКот пытается сбежать со скотобойни в Китае, где местные жители употребляют в пищу мясо кошек и собак
Кот пытается сбежать со скотобойни в Китае, где местные жители употребляют в пищу мясо кошек и собак - Sputnik Moldova
Abonare
În SUA va fi interzisă vânzarea și consumul cărnii de pisici și câini. Un proiect de lege care conține aceste restricții a fost aprobate recent în Camera Reprezentanților.

BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik. Camera Reprezentanților a SUA a adoptat o lege prin care se interzice sacrificarea, transportarea, vânzarea și păstrarea câinilor și pisicilor pentru consum, anunță postul de televiziune CBS.

Câine - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chișinăuienii care vor avea mai mult de 2 câini și 2 pisici vor păți asta

Inițiatorii legii cu privire la interzicerea vânzării cărnii câinilor și pisicilor sunt republicanul Vern Buchanan și democratul Alcee Hastings, ambii din Florida. Măsura prevede o amendă în valoare de 5 mii dolari.

"Sunt mândru de faptul că am luptat în congres pentru interzicerea sacrificării și consumului cărnii de câine și pisică în SUA", se spune într-o declarație a lui Hastings, publicată după adoptarea legii. De asemenea, politicianul a îndemnat Senatul să susțină acest proiect.

Cu toate acestea, legea prevede unele excepții, care vizează triburile amerindiene, cărora li se va permite consumul de carne a acestor animale „în cadrul ceremoniilor religioase".

Fluxul de știri
0