Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Petrov și Boșirov comentează acuzațiile de implicare în cazul Skripal - Video

© AP Photo / Frank AugsteinSalisbury
Salisbury - Sputnik Moldova
Abonare
Redactorul-șef al postului de televiziune RT și Sputnik, Margarita Simonyan, i-a intervievat pe Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov — suspectați de Londra în „cazul Skripal”.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Cele două persoane suspectate de Londra de implicare în „Cazul Skripal”, Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov, au declarat într-un interviu pentru Sputnik și RT că ei nu înțeleg de ce apar separat în fotografiile răspândite de autoritățile britanice, luând în considerație faptul că pozele ar fi fost făcute în aceeași secundă.

„Trebuie să răspundă ei (britanicii) de ce apărem separați în poză, deoarece că noi am trecut controlul la frontieră împreună, prin același coridor și chiar la același vameș, ofițer de poliție. Unul din oi trece, iar al doilea așteaptă. Suntem întotdeauna împreună”, a declarat Boșirov.

La rândul său, Petrov a explicat de ce el și Boshirov trec controlul de frontieră împreună.

„Trecem hotarul împreună, deoarece vorbesc engleza mai bine. În cazul în care apar probleme, îl ajut pe Ruslan” — a spus Petrov, adăugând că el nu-și poate explica „stranietățile” fotografiei difuzate de autoritățile britanice.

Margarita Simonyan - Sputnik Moldova
Rusia
„Cazul Skripal”: Margarita Simonyan - interviu cu Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov

Petrov și Boshirov au spus că anterior nu au știut nimic despre Skripali și au cerut protecție de la mass-media.

„Nu știu, nu am auzit până nu a început acest coșmar pentru noi, eu nu știu nimic despre ei”, a menționat Boșirov în interviul acordat Margaritei Simonian, redactor șef Sputnik și RT.

„Am acceptat interviul și am venit ca să ne protejați, însă parcă am venit la interogatoriu. Noi cerem protecție”, a declarat Boșirov.

Amintim că, pe 4 martie, în orașul britanic Salisbury a fost otrăvit fostul ofițer GRU Serghei Skripal și fiica lui, Iulia. Cazul a provocat un scandal internațional. Autoritățile de la Londra afirmă că Rusia este implicată în otrăvirea celor doi cu substanța A234. Moscova a negat aceste acuzații. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, consideră că acuzațiile la adresa Rusiei, în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal, neconfirmate de vreo probă, sunt nedemne și inacceptabile.

Ulterior, Procuratura Regală a Marii Britanii a anunțat numele cetățenilor ruși suspectați de tentativa de otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal în orașul Salisbury. Procuratura Marii Britanii a declarat că are date despre doi suspecți implicați în cazul otrăvirii familiei Skripal — Alexdandr Petrov și Ruslan Bașirov.

Putin, cu privire la suspecții în cazul Skripal: „Știm cine și ce sunt. Nimic criminal">>>

Recent, Vladimir Putin a declarat că suspecții au fost identificați. Putin a precizat că aceştia sunt civili și i-a îndemnat să ia legătura cu presa.

Fluxul de știri
0