Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Cazul Skripal”: Margarita Simonyan - interviu cu Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov

© Sputnik / Владимир ТрефиловMargarita Simonyan
Margarita Simonyan - Sputnik Moldova
Abonare
Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov sunt suspectați de procuratura britanică de implicare în incidentul de la Salisbury.

CHIȘINĂU, 13 sept— Sputnik. Redactorul-șef al postului de televiziune RT și Sputnik, Margarita Simonyan, a declarat că i-a intervievat pe Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov — suspectați de Londra în „cazul Skripal”.

„Da, i-am intervievat și în curând interviul va fi pus pe post”, a spus Simonyan.

Salisbury - Sputnik Moldova
Rusia
Una dintre persoanele suspectate de otrăvirea lui Skripal va oferi comentarii presei

„Nu i-am căutat eu. Mai precis, redacția i-a căutat, cum au făcut-o și alții: pe rețelele de socializare, surse etc. Chiar au găsit două persoane, doar că nu pe Boșirov și Petrov. Adevărații Petrov și Boșirov m-au telefonat singuri. Numărul meu de telefon îl cunoaște multă lume, chiar și curierii care livrează flori de 8 Martie”, a scris Simonyan pe Telegram.

Ea a menționat că Petrov și Boșirov au refuzat să dea interviuri altcuiva, deoarece, potrivit lor, ei o cunosc datorită televiziunii și rețelelor sociale, și „de aceea au încredere”. Simonyan a menționat că au discutat în limba rusă, iar interviul va fi tradus în engleză și în alte limbi.

Pe 4 martie, în orașul britanic Salisbury a fost otrăvit fostul ofițer GRU Serghei Skripal și fiica lui, Iulia. Cazul a provocat un scandal internațional. Autoritățile de la Londra afirmă că Rusia este implicată în otrăvirea celor doi cu substanța A234.

Salisbury - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, cu privire la suspecții în cazul Skripal: „Știm cine și ce sunt. Nimic criminal"

Moscova a negat aceste acuzații. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, consideră că acuzațiile la adresa Rusiei, în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal, neconfirmate de vreo probă, sunt nedemne și inacceptabile.

Ulterior, Procuratura Regală a Marii Britanii a anunțat numele cetățenilor ruși suspectați de tentativa de otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal în orașul Salisbury. Procuratura Marii Britanii a declarat că are date despre doi suspecți implicați în cazul otrăvirii familiei Skripal — Alexdandr Petrov și Ruslan Bașirov.

Recent, Vladimir Putin a declarat că suspecții au fost identificați. Putin a precizat că aceştia sunt civili și i-a îndemnat să ia legătura cu presa.

Fluxul de știri
0