Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Petrov și Boșirov au recunoscut că au călătorit prin Europa - detalii

© REUTERS / Metroplitan PoliceAlexandr Petrov și Ruslan Bosirov
Alexandr Petrov și Ruslan Bosirov - Sputnik Moldova
Abonare
Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov, suspectați de procuratura britanică de implicare în incidentul de la Salisbury, au făcut dezvăluiri.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. După ce președintele Rusiei, Vladimir Putun, a anunțat ieri că identitatea celor doi bărbați culpabilizați de poliția Regatului Unit a fost stabilită și i-a îndemnat pe aceștia să comunice cu presa, Petrov și Boșirov au reacționat prompt.

Bărbații i-au acordat un interviu redactorului-șef al postului de televiziune RT și Sputnik, Margarita Simonyan.

Cei doi au negat implicarea lor în evenimentele dramatice de la Salisbury.

Ei au explicat că au fost în Europa în scopuri de afaceri și în calitate de turiști. În Marea Britanie au mers "pentru a se distra", fără a cunoaște ceva despre familia Skripal. Veniți la Salisbury, în excursie, nu au stat acolo mai mult de vreo două ore, deoarece "a nins și era foarte umed". Potrivit lor, toată istoria nu a fost decât "o coincidență fatală".

Bărbații au infirmat informația cum că ar fi ofițeri GRU, afirmând că își câștigă existența în calitate de instructori de fitness.

Petrov și Bașirov (acestea sunt numele lor adevărate) consideră că autoritățile britanice "le-au distrus viața" și îi îndeamnă pe adevărații făptași să-și ceară scuze în fața lor.

Amintim că, pe 4 martie, în orașul britanic Salisbury a fost otrăvit fostul ofițer GRU Serghei Skripal și fiica lui, Iulia. Cazul a provocat un scandal internațional. Autoritățile de la Londra afirmă că Rusia este implicată în otrăvirea celor doi cu substanța A234.

Margarita Simonyan - Sputnik Moldova
Rusia
„Cazul Skripal”: Margarita Simonyan - interviu cu Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov

Moscova a negat aceste acuzații. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, consideră că acuzațiile la adresa Rusiei, în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal, neconfirmate de vreo probă, sunt nedemne și inacceptabile.

Ulterior, Procuratura Regală a Marii Britanii a anunțat numele cetățenilor ruși suspectați de tentativa de otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal în orașul Salisbury. Procuratura Marii Britanii a declarat că are date despre doi suspecți implicați în cazul otrăvirii familiei Skripal — Alexdandr Petrov și Ruslan Bașirov.

Recent, Vladimir Putin a declarat că suspecții au fost identificați. Putin a precizat că aceştia sunt civili și i-a îndemnat să ia legătura cu presa.

Fluxul de știri
0