Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul European a adoptat o rezoluție împotriva Ungariei

© AFP 2022 / FREDERICK FLORINParlamentul European
Parlamentul European - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parlamentul European a aprobat un raport și o rezoluție prin care Comisiei Europene i se solitică să constate încălcarea de către Ungaria a „valorilor europene”.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Parlamentul European a aprobat miercuri rezoluția prin care se cere aplicarea unor măsuri disciplinare împotriva Ungariei din cauza încălcării de către acest stat a normelor europene și principiilor statului de drept.

În favoarea documentului au votat 448 de deputați, 197 s-au pronunțat împotriva, iar 48 s-au abținut.

Bani - Sputnik Moldova
UE vrea o alternativă la sistemul financiar dominat de SUA. Subminarea dolarului

Parlamentul European examinează pentru prima dată un document în care se pune problema activării articolului 7 al tratatului UE împotriva Ungariei. O procedură similară, care teoretic ar putea duce la lipsirea Budapestei de dreptul de vot în Consiliul UE, a fost lansată de Comisia Europeană împotriva Poloniei, în anul 2017.

Anterior, comisia pentru libertățile civile și justiție a Parlamentului European a propus spre examinare un raport și o rezoluție a deputatului european Judith Sargentini, prin care Comisiei Europene i se propune să constate, conform articolului 7 al tratatului UE, "existența unui risc clar de încălcare gravă a valorilor Uniunii de către Ungaria", precum și oferirea unor recomandări autorităților ungare pentru corectarea situației în termen de trei luni.

Parlamentului European i s-a propus să aprecieze funcționarea sistemului constituțional și electoral, independența justiției și altor instituții, drepturile judecătorilor, situația în domeniul combaterii corupției, libertatea de exprimare și de credință, respectarea drepturilor minorităților și imigranților, solicitanților de azil și refugiați, precum și drepturile economice și sociale.

Fluxul de știri
0