Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Undă verde pentru imigranți: străinii își vor legaliza mai lesne șederea în Moldova

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaМигранты в Москве
Мигранты в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Un șir de modificări legislative simplifică angajarea străinilor la munci sezoniere și facilitează obținerea dreptului de ședere pentru persoanele care își deschid o afacere în țara noastră.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Guvernul Republicii Moldova intenționează să simplifice procedura de intrare în țară și obținere a documentelor de ședere pe o perioadă îndelungată pentru investitorii străini și imigranții de muncă. Modificările legislative respective au fost aprobate de către Cabinetul de Miniștri la ședința de miercuri.

Potrivit acestor modificări, nu doar reprezentanții persoanelor juridice vor putea solicita dreptul de ședere în Moldova în scopuri de muncă. De o astfel de posibilitate vor putea beneficia și persoanele fizice care intenționează să desfășoare în țara noastră o activitate de antreprenoriat.

Палаточный лагерь для мигрантов в Москве - Sputnik Moldova
Proiect bombă: Guvernul propune noi facilități pentru muncitorii străini - detalii

În special, în Moldova se vor putea stabili pe o perioadă de doi ani străinii care au investit în businessul local de la 60 până la 200 de salarii medii pe economie și care au creat cel puțin patru locuri de muncă remunerate cu un salariul mediu. Legalizarea șederii pentru o perioadă mai îndelungată o vor obține persoanele străine care au investit și mai multe mijloace și au creat și mai multe locuri de muncă. Totodată, autoritățile au redus numărul documentelor (de la 10 la 6) necesare pentru a fi depuse în organele respective ale Republicii Moldova.

În afară de aceasta, străinii care vor veni în Moldova conform unei vize pe termen scurt vor putea solicita o viză pe termen lung, fără a părăsi teritoriul țării, așa cum prevede legea în prezent.

O altă modificare legislativă ține de simplificarea procedurii de angajare a străinilor la munci sezoniere. În acest domeniu vor exista mai puține formalități.

Fluxul de știri
0