Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măsuri extraordinare de combatere a corupției în spitale – Iată ce a decis Guvernul

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Cabinetului de Miniștri au decis ca pe paginile web ale instituțiilor medicale să fie instalat un sistem automatizat de evidență a reclamațiilor electronice.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Guvernul propune noi soliții pentru prevenirea și combaterea corupției în domeniul sănătății. Aceste măsuri sunt prevăzute de Planul sectorial de acţiuni anticorupţie în domeniul sănătăţii şi asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anii 2018-2020, care a fost aprobat miercuri de Executiv.

Mircea Buga - Sputnik Moldova
Reforma spitalelor nu se va produce nici anul acesta

Realizarea prevederilor documentului urmărește descurajarea implicării personalului medical în acte de corupție și dezvoltarea unor instituții medicale transparente și integre, anunță serviciul de presă al Guvernului.

În acest sens, va fi intensificat dialogul cu cetățenii pentru a-i încuraja să declare actele de corupție din sistemul de sănătate. Pentru o monitorizare mai bună a calității serviciilor prestate, pe paginile web ale instituțiilor medicale va funcționa un sistem automatizat de evidență a reclamațiilor electronice (e-claims).

Fluxul de știri
0