Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: 30 de gări și stații auto vor fi transmise către un investitor privat

© Sputnik / Осматеско ДмитрийСеверный автовокзал
Северный автовокзал - Sputnik Moldova
Abonare
Gările și stațiile auto din țară urmează să fie modernizate în baza unui parteneriat public-privat. În acest scop vor fi investite aproximativ 200 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Executivul a adoptat în ședința de miercuri, 12 septembrie, o hotărâre c privire la renovarea celor 30 de filiale a Î.S. „Gările și Stațiile Auto" în baza unui parteneriat public-privat.

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
CNA a aplicat lovitura de grație mafiei din transporturi

Proiectul urmează să fie realizat în cel puțin 3 ani. Gările și stațiile auto vor dispune de o infrastructură modernă, iar calitatea deservirii pasagerilor va crește, precizează serviciul de presă al Guvernului într-un comunicat. Hotărârea Cabinetului de Miniștri stipulează obiectivele, condițiile parteneriatului, precum și cerințele generale ce țin de selectarea partenerului privat.

Proiectul prevede transmiterea către investitorul privat, pentru un termen de 25 de ani, a drepturilor de operare a serviciilor prestate de Î.S. „Gările și Stațiile Auto" și a bunurilor necesare prestării acestor servicii.

"Partenerul privat va efectua investiții din surse proprii de aproximativ 200 milioane de lei pentru lucrări de reparație, reconstrucții, procurarea de echipamente și tehnologii IT de ultima generație", precizează Executivul.

Totodată, drept contraprestație pentru operarea unor servicii publice, partenerul privat va transfera anual în bugetul de stat aproape 5 milioane de lei, cu asigurarea unei creșteri anuale de 5% a acestui indicator. Autoritățile apreciază că, estimativ, în 25 de ani, în bugetul de stat vor ajunge circa 250 milioane de lei.

CNA l-a reținut pe șeful filialei Drochia a „Gărilor și Stațiilor Auto">>>

În urma implementării proiectului, activitatea filialelor Î.S. "Gările și Stațiile Auto" va fi eficientizată prin diversificarea activităților gestionate de întreprindere, dar și asigurarea unei deserviri calitative și în condiții de siguranță a pasagerilor.

Fluxul de știri
0