Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce urmează în cazul fostului director de gimnaziu ce a exploatat sexual un minor

© AFP 2024 / Olga MALTSEVABordel
Bordel - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul director al gimnaziului internat nr 3 din Capitală și un om de afaceri au fost condamnați la ani grei de închisoare.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani l-a condamnat pe fostul director al gimnaziului — internat nr. 3 din Chișinău și pe un om de afaceri la 17 ani și 6 luni și, respectiv, 17 ani de închisoare pentru traficului de copii în scop de exploatare sexuală necomercială.

CNA - Sputnik Moldova
Societate
Rușinos: Vezi ce făcea șefa unui internat din Chișinău

Potrivit aceleiași sentințe, în beneficiul părții vătămate minore, s-a dispus încasarea din contul inculpaților a prejudiciului în valoare de la 800 000 de lei.

Urmărirea penală pe acest caz a fost condusă de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, care au și susținut acuzarea de stat în instanță.

Din vara anului 2016 până la 18.09.2017, omul de afaceri și fostul director al instituției de învățământ au închiriat un apartament în Capitală, unde ducea un minor din centrul de plasament pentru a întreține relații sexuale cu acestea.

Пожар - Sputnik Moldova
Rusia
Incendiu la un internat de neurologie, au decedat 23 de oameni

În schimbul relațiilor sexuale, copilul primea diverse bunuri și bani (hainelor, telefonului mobil, consolei de jocuri, distracția în locuri de agrement, deplasări peste hotarele Republicii Moldova). Mai mult, omul de afaceri și fostul director s-au înțeles ca minorul să întrețină relații sexuale cu acesta în biroul lui, dar și în diferite apartamente. Copilul a fost impus să facă tot felul de lucruri perverse, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra.

Astfel, atât în cadrul urmăririi penale, cât și la etapa cercetării judecătorești vinovăția acestora a fost stabilit cu certitudine, prin probe legal administrate, pertinente și concludente.

Potrivit Procuraturii Chișinău, imediat după depistarea faptei, minorul a fost plasat în Shelter Centre, unde a avut parte de consiliere psihologică. Sentința este cu drept de apel în termen de 15 zile.

Presa de la Chișinău scrie că numele fostului director al instituției de învățământ ar fi Iurie Sandler.

Fluxul de știri
0