Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rușinos: Vezi ce făcea șefa unui internat din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Șefa unui internat din Capitală este cercetată penal de Centrul Național Anticorupție şi procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu.

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Șefa unui internat din Capitală este bănuită că ar fi însușit, integral sau parțial, banii de pe cardurile salariale ale mai multor angajați și pseudo-angajați ai instituției.

Экономическая академия Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
Milioane pentru examene: Noi detalii oferite de CNA în dosarul de corupție de la ASEM

Schema frauduloasă funcționa în felul următor: inculpata, în virtutea funcției deținute și folosind situația de serviciu, ar fi salarizat neîntemeiat persoane angajate fictiv în cadrul liceului. Aceasta ar fi inclus în tabelele de pontaj pseudo-angajații, care se aflau peste hotarele țării.

Ulterior, după ce listele erau aprobate de directorul liceului și banii erau transferați în cont — femeia ar fi însușit nestingherit mijloacele bănești.

În același timp, procurorii au demonstrat că mai multor persoane angajate în diverse funcții auxiliare, care nu cunoșteau cum se folosește un card bancar, li se achita doar o parte din salariul calculat, iar restul banilor erau retrași de pe carduri de către bănuită.

Ofițerii și procurorii anticorupție au operat percheziții la domiciliul şi în biroul de serviciul al inculpatei. Oamenii legii au ridicat mai multe carduri bancare și mijloace bănești.

Pentru abuzul de serviciu, legislaţia naţională prevede o pedeapsă de până șapte ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Cu câți bani îți poți procura un permis de conducere în Moldova>>>

Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupţie.

Fluxul de știri
0