Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată cum sprijină Guvernul României dezvoltarea turismului: câte 1450 de roni de persoană

CC0 / Pixabay / mbc-2016 / Cabană
Cabană - Sputnik Moldova
Abonare
Românii vor primi şi anul viitor vouchere de vacanţă, după ce în primul semestru din 2018, aceste instrumente de plată au impulsionat turismul.

BUCUREȘTI, 3 sep — Sputnik, Daniel George Nistor. Voucherele de vacanță sunt documente pe baza cărora pot fi achitate cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi alte servicii turistice, dar numai în România.

Винные подвалы Криково - Sputnik Moldova
Societate
Republica Moldova va fi Capitala Mondială a Turismului Vinicol

Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei românești (peste 110 mii de lei moldovenești). Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei (aproximativ 55 de mii de lei moldovenești).

"Una dintre cele mai importante măsuri ale Guvernului României va fi menţinută şi în 2019. Fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei (6032 de lei moldovenești)", se menţionează într-un comunicat transmis de Ministerul Turismului, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri a determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019.

Mamaia - Sputnik Moldova
Român din Petersburg: Promovarea turismului românesc în Rusia este un demers diplomatic

"Voucherele de vacanţă au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Deci, nu doar românii au avut de câştigat de pe urma acestei măsuri, ci şi proprietarii de hoteluri şi pensiuni, aşadar tot mai mulţi antreprenori au căpătat încredere că pot investi în turism, că acest sector este profitabil", a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Măsura acordării voucherelor de vacanţă vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajaţi astfel să-şi petreacă în ţară concediile.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), România a înregistrat anul acesta o creştere de 4,1% în primul semestru a numărului de turişti în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează şi voucherelor de vacanţă, potrivit analizelor financiare comunicate şi de mediul privat.

Fluxul de știri
0