Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova va fi Capitala Mondială a Turismului Vinicol

© Sputnik / Miroslav RotariВинные подвалы Криково
Винные подвалы Криково - Sputnik Moldova
Abonare
Țara noastră va găzdui cea de-a treia Conferință Mondială a Turismului Vinicol a Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU.

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. În perioada 6-7 septembrie 2018, Republica Moldova va găzdui cea de-a treia Conferință Mondială a Turismului Vinicol a Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU. Evenimentul este organizat de Agenția de Investiții din Moldova, autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului RM, sub egida Organizației Mondiale a Turismului.

Mihai Druță - Sputnik Moldova
Vrei să beneficiezi de aroma maximă a unui vin? La ce temperatură trebuie să-l servești

Datorită importanței majore pentru industria mondială a turismului vitivinicol, evenimentul se desfășoară cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) în colaborarea cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanațat de USAID și Guvernul Suediei, care susțin dezvoltarea acestui domeniu în țara noastră.

La eveniment sunt așteptați aproximativ 250-300 de participanți profesioniști din peste 70 de țări ale lumii. Cheltuielile de transport și cazare vor fi suportate de participanți. Moldova va suporta doar cheltuieli interne, de organizare, a spus, Stanislav RUSU, Directorul general al Agenție Turismului.

Prima ediție a acestei conferințe a avut loc în 2016 în Georgia, Regiunea Cahetia, a doua ediție, din anul curent, va fi în Argentina, Mendoza, iar a treia ediție, din anul viitor, se va desfășura în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0