Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vrei să beneficiezi de aroma maximă a unui vin? La ce temperatură trebuie să-l servești

© Sputnik / OsmatescoMihai Druță
Mihai Druță - Sputnik Moldova
Abonare
De ce vinul roşu nu se servește la temperatura camerei.
Vrei să beneficiezi de aroma maximă a unui vin? La ce temperatură trebuie să-l servești

Indiferent cât de mult nu am da pe o sticlă de vin, dacă temperatura optimă de servire a acestuia nu este respectată, putem considera că am aruncat banii pe apa sâmbetei. Potrivit președintelui Asociației de Sommelieri din Republica Moldova, Mihai Druță, în perioada verii, pentru a simţi cel mai bine aromele şi celelalte elemente gustative ale vinului, cel alb trebuie servit la temperature de 8 grade, iar cel roșu — la temperature de 14 grade.

„Noi trebuie să spargem acele stereotipuri. Vinul roșu poate fi servit și vara, doar că acesta trebuie să aibă o temperatură corespunzătoare. Mai exact, acesta trebuie să aibă 14 grade. Vinul alb trebuie servit la temperatura de 8 grade", spune Mihai Druță, sommelier.

Potrivit expertului, dacă vinul este servit la temperature sa optimă, aromele, dar și restul caracteristicile, sunt simțite la cel mai înalt nivel.

Cum alegem un vin potrivit în funcție de sărbătoare sau anotimp, dar și cum combinăm tulburelul cu bucatele, aflați AICI de la președintele Asociației de Sommelieri din Moldova, Mihai Druță.

Autor: Silvia Zavadovschi

 

 

 

 

 

Fluxul de știri
0