Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată de ce oamenii nu au fost lăsați să protesteze în PMAN - Poliția oferă detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii au interzis oamenilor să protesteze în timpul evenimentelor dedicate Zilei Independenței.

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. În  dimineața zilei de 27 august, la cerința aurorităților publice locale, Poliția a somat persoanele aflate în preajma monumentului lui

День Независимости Республики Молдова 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Conducerea țării a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt
 Ștefan cel Mare din municipiul Chișinău să-și sisteze temporar manifestația, având la bază Dispoziția Primăriei mununicipiului Chișinău din 24 august 2018, cu privire la limitarea temporară a accesul publicului în anumite locuri în ziua de 27 august 2018, care poartă un caracter public.

Astfel, atât organizatorilor cât și participanților li s-a adus la cunoștință depre necesitatea de suspendare temporară a manifestărilor publice, în conformitate cu prevederile legislației ce reglementează regimul juridic al întrunirilor.

”Participanților li s-a acordat timp de a părăsi perimetrul indicat, la care fapt aceștia nu s-au conformat, fiind impusă în consecință necesitatea întreprinderii măsurilor legale de dispersare”, precizează reprezentanții serviciului de presă al Poliției.

Poliția a acționat în strictă conformitate cu imperativele legii, somând atât verbal cât și sonor participanții de a-și sista temporar manifestația însă fără conformare.

La expirarea timpului acordat pentru dispersare, Poliția a acționat proporțional, astfel participanții au fost reamplasați temporar în perimetrul străzii Bodoni cu bulevardul Ștefan cel Mare.

 

Fluxul de știri
0