Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea țării a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

© Sputnik / Miroslav RotariДень Независимости Республики Молдова 2018
День Независимости Республики Молдова 2018 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oficialii țării noastre au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Președintele țării Igor Dodon, președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu ocazia celebrării a 27 de ani de independență a Republicii Moldova.

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Independenței Republicii Moldova 2018
Ziua Independenței Republicii Moldova 2018  - Sputnik Moldova
Ziua Independenței Republicii Moldova 2018

Cei 27 de ani de independență ai Republicii Moldova vor fi marcați astăzi printr-o serie de evenimente cultural-artistice, organizate concomitent în municipiul Chișinău și în raioanele ţării.

парад в Кишиневе, 25 лет независимости - Sputnik Moldova
Programul evenimentelor de Ziua Independenţei - Iată ce surprize ne așteaptă

Sărbătoarea a început cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată" și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", la ora 10.00, a început Parada Portului Popular, la care este prezentat varietatea costumului popular național. Alaiul de sărbătoare se va îndrepta spre Palatul Național.

Începând cu ora 11.00 la Palatul Național „Nicolae Sulac" va avea loc concertul festiv dedicat Sărbătorii Naționale "Ziua Independenței Republicii Moldova".

În scenă vor evolua colective artistice — Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii", Ansamblul de dansuri „Fluieraș", Ansamblul de acordeoniști „Concertino", Orchestra Simfonică Națională a Companiei „Teleradio Moldova", Capela Academică Corală „Doina", Orchestra Prezidențială și colective populare din raioanele țării.

De asemenea, vor evolua consacrați artiști autohtoni — Maestrul Eugen Doga, Maestrul Nicolae Botgros, Constantin Moscovici, Mariana Bulicanu, Ioana Căpraru, Ion Paladi, Nelly Ciobanu, Natalia Gordienco, Cristofor Aldea-Teodorovici, Natalia Barbu și interpreți de peste hotare — Marcel Pavel, Paula Seling, Ionuț Dolănescu, Andrei Jilihovschi, precum și tinere talente din țară.

Fluxul de știri
0