Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția: Există bănuieli că la protestul de duminică se pregătesc dezordini în masă

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratu general al poliției
Inspectoratu general al poliției - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii îndeamnă organizatorii protestului de duminică, 26 august, din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, să asigure desfășurarea exclusiv pașnică și în limitele legale a manifestației.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Direcția generală urmărire penală din cadrul Inspectoratului General de Poliție efectuează urmărirea penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute în articolul 26 și articolul 285,  alineat 1, care se referă la pregătirea dezordinilor în masă. Urmărirea a fost inițiată pe data de 21 august.

Corturi, PMAN - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
De ce Năstase și Sandu au nevoie de corturi în Piața Marii Adunări Naționale pe 26 august

Potrivit sesizării Poliției, publicată de presa de la Chișinău, ”în cadrul procesului s-a constatat că anumite persoane au publicat pe rețeaua de socializare Facebook, înregistrări video și mesaje prin care cheamă la participare activă la dezordini în masă, însoțite de aplicarea violenței împotriva persoanelor, de pogromuri, incendieri, distrugeri de bunuri și de aplicarea altor obiecte în calitate de armă, precum și de opunere de rezistență violentă sau armată reprezentanților autorităților, implicit pregătesc comiterea unor astfel de fapte în cadrul întrunirii preconizate pe data de 26 august”. 

Oamenii legii îndeamnă organizatorii protestului de duminică, 26 august, din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, să asigure desfășurarea exclusiv pașnică și în limitele legale a manifestației. Pentru orice deviere de la lege, persoanele vinovate vor fi trase la răspundere civilă, administrativă sau penală. 

Pe data de 26 august, în Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, este anunțat un amplu protest, care va fi organizat de PAS, PPDA și PLDM. Organizatorii protestului au chemat oamenii să vină și să spună despre problemele cu care se confruntă. Aceștia au declarat că probleme sunt atât de grave ”că nu mai există nici un fel de șansă de a reface această țară dacă nu va fi efectuată o schimbare majoră”. 


Fluxul de știri
0