Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kiseliov și Simonean, despre dosarul lui Vâșinski: Procesul de judecată nu are viitor

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaАкция в поддержку журналиста К. Вышинского
Акция в поддержку журналиста К. Вышинского - Sputnik Moldova
Abonare
O sută de zile de la arestul directorului portalului RIA Novosti Ucraina, Kirill Vâșinski: multe întrebări către Ucraina și UE.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Directorul general al Agenției Internaționale de Știri (AIȘ) ”Rossia segodnea”, Dmitri Kiseliov, susține că dosarul deschis pe numele directorului portalului RIA Novosti Ucraina, Kirill Vâșinski, este tergiversat intenționat. În opinia lui Kiseliov, acest dosar nu are niciun viitor în instanță, scrie RIA Novosti

”Kirill stă închis deja de o 100 de zile. El este ținut după gratii doar pentru că și-a îndeplinit obligațiunile profesionale. Această situație vorbește despre slăbiciunea regimului, care a venit la putere în Kiev în urma unei lovituri de stat. Este o rușine, ca în Evul Mediu, inchiziție. Sunt sigur că procesul este tergiversat doar pentru că nu are niciun viitor”, a declarat Kiseliov la deschiderea festivalului ”Koktebel Jazz Party”.

Kiseliov și-a exprimat încrederea că Vâșinski va putea face față tuturor acestor provocări și a îndemnat jurnaliștii să-și susțină colegul. 

Redactorul-șef al AIȘ ”Rossia segodnea”, Margarita Simonean, s-a întrebat, comentând o sută de zile de la arestul lui Vâșinki, dacă în Europa se consideră un lucru normal atunci când unui jurnalist îi este imputată ”trădarea de patrie”.

Кирилл Вышинский - Sputnik Moldova
Politică
Politicieni și jurnaliști străini se pronunță întru susținerea lui Vâșinski

”(…) Avem o întrebare către autoritățile din Ucraina. Chiar credeți că viitorul european luminos este aproape, doar pentru că aveți în închisoare cât mai mulți jurnaliști?  Spre Europa. Nu știți, nu ați observat sau v-au interzis să observați, ori voi, de asemenea, considerați că a imputa trădarea de patrie pentru că ți-ai făcut treaba de jurnalist este un lucru normal?”, a întrebat Simonean. 

Jurnalista a precizat că ”nu are întrebări” în adresa SUA.

”Noi nu mai înțelegem cui să adresăm întrebările pe care le avem”, a declarat Simonean. 

Vâșinski nu are voie să se întâlnească cu rudele, nici să vorbească la telefon>>>

Astăzi, 24 august, sunt exact 100 de zile de când autoritățile de la Kiev l-au arestat pe directorul portalului RIA Novosti Ucraina, Kirill Vâșinski, învinuindu-l de trădare de patrie și susținerea republicilor autoproclamate din Lugansk şi Doneţk. Reprezentanții misiunii diplomatice a Federației Ruse nu sunt lăsați să-l viziteze pe Vâșinski în închisoare. MAE rus a calificat acțiunile Kievului drept o samovolnicie.

Fluxul de știri
0