Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diriginta lui Putin, despre anii lui de școală

© Sputnik / Саид Царнаев / Trecere la banca de fotografiiVera Gurevich, fosta diriginte a lui Vladimir Putin
Vera Gurevich, fosta diriginte a lui Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fosta dirigintă a președintelui rus a povestit despre anii de școală a lui Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Diriginta Vera Gurevich, din perioada copilăriei președintelui rus Vladimir Putin, care a vizitat orașul Groznyi, a povestit corespondentului RIA Novosti, cum un elev ștrengar, care în clasele primare "era plin de energie", a devenit un absolvent exemplar, cu care păstrează până în prezent relații foarte apropiate.

Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a discutat la Consiliul de Securitate pașii neprietenoși ai Washingtonului

Marți, Gurevich a sosit în Groznyi, a vizitat muzeul Ahmat Haji Kadyrov, moscheia „Inima Ceceniei", s-a întâlnit cu membrii Sfatului celor bătrâni și conducerea Ceceniei.

Cu-cu, sunt aici!

Gurevich a menționat că viitorul președinte întotdeauna i-a îndreptățit așteptările.

”Am avut întotdeauna relații bazate pe încredere cu elevii mei, e foarte important. În pofida diferenței de vârstă, colegul matur trebuie să întrevadă în orice om personalitatea, indiferent cum se manifestă băiatul sau fata în acea perioadă”, a povestit profesoara.

„A absolvit cu succes clasa a 8-a, fără note de trei. A intrat la o școală cu înclinație spre chimie, însă disciplina nu l-a atras, prefera mai mult profilul uman și și-a propus să intre la facultate. Au concurat 30 de oameni pentru un loc, însă a reușit să se înscrie și a primit doar note de cinci. Doar la compunere a avut un patru. Și-a realizat visul, a reușit totul prin forțe proprii", povestește Gurevich.

Президент РФ В. Путин на Десятом саммите БРИКС в ЮАР. День второй - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a numit direcțiile prioritare ale BRICS

Fiind întrebată dacă Putin a avut note de doi, ea a menționat că în clasele primare, probabil, a avut.

"Probabil a avut în clasele primare, pentru că fugea de la lecții, deschidea toate ușile și striga: "Cu-cu, sunt eu!". A fost desigur un ștrengar plin de energie", își amintește Gurevich.

Elevul preferat?

Doamna Vera a negat presupunea că Putin ar fi fost "principalul ei elev".

"Nu pot spune că Vladimir Vladimirovici ar fi fost „principalul elev", am avut mulți elevi demni — medici, programiști, traducători, profesori", a declarat ea corespondentului RIA Novosti.

Gurevich a comparat elevii ei cu o mare familie. "E ca în familie, unde există mulți nepoți, există o bunică, un bunel, iar ei sunt vreo 10-12 persoane. Nu e adevărat, când spui "îi iubesc pe toți în egală măsură", unul întotdeauna te atrage ca un magnet. Pe cine l-ai avut la inimă, acela va fi elevul tău preferat", a subliniat ea.

Profesoara a reamintit că până în ziua de azi are relații de prietenie cu fostul ei elev — Putin, între ei s-a păstrat o legătură spirituală.

Инаугурация президента России В. Путина - Sputnik Moldova
Expert: Rusia nu este importantă pentru Trump, el este interesat de Putin ca personalitate

"În problemele de educație totul depinde de elev, nu e un secret. Desigur, și de alte calități ale omului care îi este mentor, asistent și prieten. Să o spun direct, până în prezent suntem în continuare niște prieteni cu Vladimir Vladimirovici (Putin), avem grijă unul de altul. Desigur, nu în sens material, să mă înțelegeți corect", a adăugat Gurevich.

În opinia ei, sarcina pedagogului constă în învățarea copilului să-și atingă scopul pe care și l-a propus, "însă nu cu orice preț, ci cu demnitate".

Diriginta lui Putin, Vera Gurevich, de 85 de ani, i-a fost profesoară între clasele 5 și 8, în școala numărul 193 din Leningrad (Sankt Petersburg, azi). Ea a absolvit în 1958 secția germană a facultății de limbi străine a Institutului Pedagogic din Leningrad, activând în calitate de profesor de limba germană în școala medie numărul 193 în Leningradul de atunci. Gurevich este autorul unor memorii despre anii de școală a președintelui rus — "Vladimir Putin. Părinții. Prietenii. Pedagogii".

Fluxul de știri
0