Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: Rusia nu este importantă pentru Trump, el este interesat de Putin ca personalitate

© Photo : Пресс-служба Президента РФ / Accesați arhiva multimediaИнаугурация президента России В. Путина
Инаугурация президента России В. Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit redactorului șef al revistei „Россия в глобальной политике”, Fiodor Lukianov, președintele SUA, Donald Trump, nu percepe Rusia ca pe un partener sau un concurent, deoarece aceasta nu face parte din sfera intereselor economice americane; pentru Trump prezintă interes Vladimir Putin ca personalitate.

CHIȘINĂU, 24 iulie — Sputnik. Întâlnirea președinților SUA și Rusiei, Donald Trump și Vladimir Putin, continuă să rămână în centrul atenției politologilor și experților. Fiodor Lukianov, redactorul șef al revistei „Россия в глобальной политике" („Rusia în politica globală"), și-a prezentat propria viziune cu privire la întrevederea istorică a liderilor celor două state.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Moldova
Politică
Trump a declarat că pregătirile pentru a doua întrevedere cu Putin sunt în derulare

Potrivit lui Lukianov, președintele SUA, Donald Trump, nu consideră Rusia drept un partener sau un concurent, deoarece aceasta nu face parte din sfera intereselor economice americane; pentru el prezintă interes Vladimir Putin ca personalitate.

„Principala problemă este că, pentru Trump, Rusia de fapt nu este importantă; el manifestă, într-adevăr, un fel de atitudine aparte sau interes față de Putin, însă nu ca președinte al Rusiei, ci ca personalitate", a spus Lukianov, citat de RIA Novosti.

El a adăugat că, în sistemul de coordonate și priorități ale lui Trump, Rusia ocupă un loc periferic, deoarece pentru el este importantă economia, sunt importante instituțiile internaționale pe care el ar vrea, dacă nu să le distrugă, atunci să le transforme astfel încât acestea să servească America.

Citiți articolul integral pe ru.sputnik.md.

Fluxul de știri
0