Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coșmar ecologic: Groapă de gunoi neautorizată, chiar pe malul râului Bâc

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaGroapă de Gunoi - Imagine Simbol
Groapă de Gunoi - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
O groapă de gunoi neautorizată a apărut la periferia municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 6 aug — Sputnik. La periferia Capitalei, pe teritoriul administrativ al localității Truşeni, s-a format o groapă de gunoi neautorizată, cu o suprafaţă ce se extinde pe câteva hectare de pământ.

Primăria Chisinău - Sputnik Moldova
Societate
Pretorii de sector, puși pe jar de primarul general interimar

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a mers luni la faţa locului, pentru a sensibiliza opinia publică asupra pericolului pe care îl prezintă groapa de gunoi de pe malul râului Bâc.

Ruslan Codreanu a mers la fața locului însoţit de reprezentanţii serviciilor de resort şi poliţiei municipale.

„Am fost aici cu câteva săptămâni în urmă. Am rămas stupefiat de situaţia pe care am găsit-o, având în vedere dimensiunea gunoiştii create şi posibilele consecinţe asupra mediului. Este o adevărată catastrofă ecologică, chiar la periferia oraşului Chişinău, în imediata apropiere a râului Bâc şi a unui cartier locativ particular", a menționat Ruslan Codreanu.

Potrivit primarului general-interimar, proprietarul terenului pe care se depozitează deşeurile este cunoscut, odată ce terenul a fost transmis în proprietate privată.

„Constat că în ultimele zile persoanele care gestionează poligonul improvizat au încercat să astupe cu pământ deşeurile, însă nu au făcut altceva decât să apropie şi mai mult gunoiul de apele râului Bâc. După mirosul insuportabil şi din ce spun oamenii, aici au fost transportare şi reziduuri de la o fabrică de băuturi alcoolice. Dar vreau să se verifice", a declarat Ruslan Codreanu.

Забор - Sputnik Moldova
Societate
Mărul discordiei, un gard: Un demnitar de la Primăria Chișinău, condamnat - detalii

Primarul susţine că oamenii transportă acolo deşeuri de construcţie, chiar dacă campa de gunoi municipală autorizată se află în apropiere.

Ruslan Codreanu a dispus blocarea accesului şi a solicitat suportul Direcţiei de Poliţie în acest sens.

Primarul general interimar a cerut, de asemenea, identificarea și sancționarea persoanelor care transportă deşeuri în locurile neautorizate.

În acest context, Ruslan Codreanu a menţionat că autorităţile publice locale ale municipiului Chişinău vor sesiza în mod de urgenţă Agenţia Ecologică Chişinău şi Procuratura municipiului Chişinău cu privire la groapa de gunoi neautorizată.

Fluxul de știri
0