Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mărul discordiei, un gard: Un demnitar de la Primăria Chișinău, condamnat - detalii

Abonare
Vicepretorul sectorului Buiucani din Capitală a fost condamnat pentru trafic de influență - mărul discordiei, un gard.

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Vicepretorul sectorului Buiucani al Capitalei a fost condamnat într-un dosar de corupție. Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta a estorcat de la un agent economic 20 de mii de lei pentru a-i soluționa o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie.

”Potrivit denunţătorului, vicepretorul susţinea că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani şi că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic și drumul public”, anunță instituția printr-un comunicat.

Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul funcționarilor de la primăria Chișinău, reținuți pentru corupție

Demnitarul l-a ameninţat pe bărbat că va dispune demolarea gardului de metal din cauza că acesta i-a dat doar jumătate din suma convenită, refuzând să îi mai dea restul banilor.

Deși demnitarul nu-și recunoaște vina, instanța de judecată a decis că acesta este vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență, stabilindu-i o amendă de 60 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Fluxul de știri
0