Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pretorii de sector, puși pe jar de primarul general interimar

© Sputnik / Мирослав РотарьPrimăria Chisinău
Primăria Chisinău - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul general interimar a solicitat raportarea săptămânală asupra activităţii curente a preturilor.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Ruslan Codreanu şi-a exprimat nemulţumirea pentru că este sesizat cu regularitate despre instalarea unor noi gherete în spaţiile publice sau în parcuri.

Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Societate
Codreanu: Grădinițele private din Capitală nu sunt acreditate de Ministerul Educației

„Potrivit legii, pretorii sunt reprezentanţii primarului general în sector. Anume pretorii sunt persoanele care trebuie să cunoască cel mai bine situaţia în teritoriu şi să intervină operativ pentru a soluţiona problemele sesizate de cetăţeni. Or, primarul general sau viceprimarii oraşului nu pot cunoaşte şi, cu atât mai mult, soluţiona toate problemele Chişinăului. Îmi doresc să acţionăm operativ şi eficient de fiecare dată, conform competenţelor pe care le are fiecare responsabil", a declarat primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Primarul interimar al Capitalei a mai menţionat că în ultima perioadă se atestă o creştere a numărului comercianţilor ambulanţi pe străzile oraşului, de multe ori fiind ocupate spaţiile verzi sau chiar trotuarele.

Ruslan Codreanu şi-a exprimat nemulţumirea pentru că este sesizat cu regularitate despre instalarea unor noi gherete în spaţiile publice sau în parcuri, deşi, conform prevederilor legale, se interzice instalarea de noi unităţi de comerţ pe străzi.

Inspecție la șantierul de reconstrucție a scărilor din Parcul "Valea Morilor">>>

„Îmi doresc ca serviciile de salubrizare să-şi intensifice activitatea în teritoriu. Este necesară, de asemenea, o colaborare mai bună cu agenţii economici, pentru a asigura curăţarea şi amenajarea teritoriilor adiacente unde îşi au sediul sau îşi desfăşoară activitatea aceştia. De asemenea, e necesar de a atrage o atenţie sporită construcţiilor din Chişinău şi, în mod special, la amenajarea teritoriilor aferente. Cetăţeanul trebuie să simtă că în acest oraş există autorităţi care îşi îndeplinesc atribuţiile", a menționat Ruslan Codreanu.

Fluxul de știri
0