Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dragnea, mesaj total pentru SUA și UE: "Nu suntem slugile voastre" - Reacție

© Photo : Facebook / PSD Liviu Dragnea
Liviu Dragnea - Sputnik Moldova
Abonare
"Sunt alte țări care au început să își urmărească interesul national și au început să aibă beneficii - nu înseamnă slugărnicie, asta trebuie să înțelegem cu toții!"

BUCREȘTI, 6 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Atitudine fermă la adresa "partenerilor strategici" a președintelui PSD, Liviu Dragnea! Într-o manieră inedită, Dragnea le-a atras atenția americanilor și occidentalilor că România este o țară care poate oferi multe posibilități și avantaje, dar care trebuie să-și vadă și de propriile interese.

US State Department - Sputnik Moldova
Jurnalist american: „Departamentul de Stat a tratat România ca pe o colonie"

"Poate să fie o abordare tradițională în sensul că mergem și noi unde merge consensul — sau varianta mai simplă, mai sănătoasă, să ne gândim la interesul acestei țări, plecând de la inventarul avantajelor din punct de vedere al așezării, resurselor, relațiilor cu alte state", a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea s-a referit și la aspectele strategice ale parteneriatului cu țara noastră, ceea ce ar trebui preșuit cum se cuvine de cealaltă parte — "ce am putea face din punct de vedere strategic, cât de utili suntem pentru partenerii strategii, și ținând cont și de evoluțiile din ultimii ani", a declarat Liviu Dragnea, la "Sinteza zilei".

Aici, președintele PSD a atras atenția că există și o altă manieră de abordare — a țărilor care au început să aibă beneficii, făcând aluzie evident la Ungaria și Polonia.

"Sunt alte țări care au început să își urmărească interesul national și au început să aibă beneficii", a spus Dragnea, completând cu o afirmație cheie: "Parteneriat nu înseamnă slugărnicie — asta trebuie să înțelegem cu toții!".

Iar Dragnea a punctat și cu o întrebare la care ar trebui să-I răspundă cei vizați, dacă au argumente:

A lawyer for a Guantanamo detainee accused of being involved in the 9/11 attacks alleged Thursday that his client is being mistreated at the facility and may have developed colon cancer as a result. - Sputnik Moldova
SUA aruncă masca: România e colonie, trebuie să se învețe cu comenzile!

"Există vreo țară din vest care nu se gândește la interesele proprii când vrea să negocieze cu România?"

Răspuns nu a primit încă de la cei în cauză, în schimb internetul reacționează déjà la afirmația curajoasă a președintelui PSD. Iată reacția cunoscutului avocat Dan Chitic, unul dintre cei mai implicați oameni de drept în lupta pentru statul de drept (real!) și pentru apărarea interesului național.

"Liviu Dragnea începe să aibă "tricoaie": PARTENERIATUL NU ÎNSEAMNĂ SLUGĂRNICIE!", a scris Chitic făcând aluzie la o recentă gafă a unui demnitar PSD "exaltat".

Deși Dan Chitic nu a fost chiar unul dintre fanii șefului PSD, recunoaște: "Am ajuns să citez din Dragnea… Și aș vrea sa o pot face mai des!".

"Să ne ajute Dumnezeu să NU le piardă… pe ele, pe "tricoaie"!", a scris în final avocatul, pe pagina de Facebook.

Fluxul de știri
0