Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată când vor fi aduse acasă primele victime ale accidentului din Kaluga

© Photo : Vk / КалугаДТП на Киевской трассе в Калужской области
ДТП на Киевской трассе в Калужской области - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șase moldoveni au murit într-un tragic accident rutier care s-a produs sâmbătă dimineața în regiunea Kaluga, Rusia, iar alți opt au fost răniți. În regiune s-a deplasat și o echipă de salvatori moldoveni.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Primele patru vicitme ale accidentului rutier din Kaluga, Federația Rusă, vor fi aduse acasă în ziua de marți, 7 august. Este vorba despre patru din cele opt persoane rănite în accident. 

ДТП на Киевской трассе в Калужской области - Sputnik Moldova
A fost stabilită identitatea moldovenilor morți în accidentul din Kaluga

Șase moldoveni au murit într-un tragic accident rutier care s-a produs sâmbătă dimineața în regiunea Kaluga, Rusia, iar alți opt au fost răniți. Tragedia s-a produs, la ora 7.40,  pe traseul M3. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbus de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare a Republicii Moldova. În urma impactului, 8 persoane au decedat, dintre care 6 cetățeni ai Republicii Moldova.

În accident au murit două femei și patru bărbați. Victimele sunt originare din raioanele Orhei, Ștefan Vodă și Căușeni. Alte 8 persoane, cu vârstele între 19 – 47 de ani, șapte bărbați și o femeie, au suferit diverse traumatisme. 

Momentul producerii teribilului accident a fost înregistrat de o cameră de bord. Impactul celor trei mașini a fost filmat de o cameră de bord amplasată pe un autovehicul care tocmai se deplasa în spatele microbuzului cu cetățenii moldoveni.

Imagunile sunt terifiante. Se vede clar cum microbuzul cu numere de înmatriculare din Republica Moldova intră într-o depășire a unui caminon și imediat ce se aliniază pe banda de deplasare regulamentară este lovit din viteză de un automobil care venea din sens opus și care a încercat să intre într-o depășire fără ca să se asigure. Microbuzul cu moldoveni este aruncat pe șosea și lovit din spate de camionul pe care tocmai l-a depășit și care nu a reușit să frâneze pentru a evita coliziunea.

Авария в Кишиневе дтп accident rutier - Sputnik Moldova
Accidente
Filmul groazei. Momentul uciderii celor șase moldoveni lângă Kaluga a fost filmat

Un grup de ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  al MAI din Moldova a ajuns în regiunea Kaluga, Federația Rusă. Angajații IGSU vor perfecta toate procedurile necesare în vederea repatrierii cadavrelor, dar și a ajuta persoanele care au suferit traumatisme. 

Cheltuielile pentru repatrierea cadavrelor vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Rudele și apropiații celor implicați în accidentul de circulație din regiunea Kaluga pot afla mai multe informații, contactînd telefonul de încredere al IGSU la numărul  022 78 —50 —32.


Fluxul de știri
0