Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost stabilită identitatea moldovenilor morți în accidentul din Kaluga

© Photo : Vk / КалугаДТП на Киевской трассе в Калужской области
ДТП на Киевской трассе в Калужской области - Sputnik Moldova
Abonare
În teribilul accident din Kaluga au murit două femei și patru bărbați, originari din Ștefan Vodă, Căușeni și Orhei.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. A fost stabilită identitatea victimelor decedate în teribilul accident care s-a produs, sâmbătă dimineața, în regiunea Kaluga, Rusia. Șase moldoveni au murit într-un tragic accident rutier care s-a produs sâmbătă dimineața în regiunea Kaluga, Rusia, iar alți opt au fost răniți. Tragedia s-a produs, la ora 7.40,  pe traseul M3. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbus de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare a Republicii Moldova. În urma impactului, 8 persoane au decedat, dintre care 6 cetățeni ai Republicii Moldova.

Авария в Кишиневе дтп accident rutier - Sputnik Moldova
Accidente
Filmul groazei. Momentul uciderii celor șase moldoveni lângă Kaluga a fost filmat

În accident au murit două femei și patru bărbați. Victimele sunt originare din raioanele Orhei, Ștefan Vodă și Căușeni. Alte 8 persoane, cu vârstele între 19 – 47 de ani, șapte bărbați și o femeie, au suferit diverse traumatisme. 

În internet au apărut imagini din momentul producerii teribilului accident. Momentul impactului celor trei mașini a fost filmat de o cameră de bord amplasată pe un autovehicul care tocmai se deplasa din urma microbuzului cu cetățenii moldoveni.

Imagunile sunt terifiante. Se vede clar cum microbuzul cu numere de înmatriculare din Republica Moldova intră într-o depășire a unui caminon și imediat ce se aliniază pe banda de deplasare regulamentară este lovit din viteză de un automobil care venea din sens opus și care a încercat să intre într-o depășire fără ca să se asigure. Microbuzul cu moldoveni este aruncat pe șosea și lovit din spate de camionul pe care tocmai l-a depășit și care nu a reușit să frâneze pentru a evita coliziunea. 

Un grup de ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  al MAI din Moldova a ajuns în regiunea Kaluga, Federația Rusă. Angajații IGSU vor perfecta toate procedurile necesare în vederea repatrierii cadavrelor, dar și a ajuta persoanele care au suferit traumatisme. 

Cheltuielile pentru repatrierea cadavrelor vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Rudele și apropiații celor implicați în accidentul de circulație din regiunea Kaluga pot afla mai multe informații, contactînd telefonul de încredere al IGSU la numărul  022 78 —50 —32.


Fluxul de știri
0