Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filmul groazei. Momentul uciderii celor șase moldoveni lângă Kaluga a fost filmat

© Sputnik / Miroslav RotariАвария в Кишиневе дтп accident rutier
Авария в Кишиневе дтп accident rutier - Sputnik Moldova
Abonare
Microbuzul cu moldoveni, care a fost implicat sâmbătă într-un tragic accident lângă Kaluga, Rusia, soldat cu moartea a șase compatriți, a fost lovit simultan de două mașini: un autoturism și un camion. Urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Șase moldoveni au murit într-un tragic accident rutier care s-a produs sâmbătă dimineața în regiunea Kaluga, Rusia, iar alți opt au fost răniți. Tragedia s-a produs, la ora 7.40,  pe traseul M3. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbus de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare a Republicii Moldova. În urma impactului, 8 persoane au decedat, dintre care 6 cetățeni ai Republicii Moldova.

În internet au apărut imagini din momentul producerii teribilului accident. Momentul impactului celor trei mașini a fost filmat de o cameră de bord amplasată pe un autovehicul care tocmai se deplasa din urma microbuzului cu cetățenii moldoveni.

Imagunile sunt terifiante. Se vede clar cum microbuzul cu numere de înmatriculare din Republica Moldova intră într-o depășire a unui caminon și imediat ce se aliniază pe banda de deplasare regulamentară este lovit din viteză de un automobil care venea din sens opus și care a încercat să intre într-o depășire fără ca să se asigure. Microbuzul cu moldoveni este aruncat pe șosea și lovit din spate de camionul pe care tocmai l-a depășit și care nu a reușit să frâneze pentru a evita coliziunea. 

Vă avertizăm, imaginile video sunt cu un puternic impact emoțional. 

Un grup de ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  al MAI din Moldova s-au deplasat, sâmbătă seara, în regiunea Kaluga, Federația Rusă. Angajații IGSU merg cu o autospecială de intervenție pentru a perfecta toate procedurile necesare în vederea repatrierii cadavrelor, dar și a ajuta persoanele care au suferit traumatisme. Ofițerii vor comunica cu reprezentanții  Ambasadei Republicii Moldova din Rusia, dar și cu autoritățile responsabile de gestionarea situației. 

Din grupul de ofițeri IGSU fac parte un medic SMURD care va monitoriza starea de sănătate a celor 8 persoane rănite: șapte bărbați și o femeie. 

Potrivit ultimelor informații, în accidentul produs în dimineața zilei 4 august, 6 persoane, cetățeni ai Republicii Moldova au decedat, iar alte 8 persoane cu vârstele între 19 – 47 de ani au suferit diverse traumatisme. Maojritatea cetățenilor erau din raionul Ștefan Vodă. 

Cheltuielile pentru repatrierea cadavrelor vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Rudele și apropiații celor implicați în accidentul de circulație din regiunea Kaluga pot afla mai multe informații, contactînd telefonul de încredere al IGSU la numărul  022 78 —50 —32.

 

Fluxul de știri
0