Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evoluții surprinzătoare pe piața valutară: Ratele de schimb în Moldova

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaТабло курса евро в витрине операционной кассы
Табло курса евро в витрине операционной кассы - Sputnik Moldova
Abonare
Pe piață valutară se înregistrează iarăși fluctuații: iată ce rate de schimb a stabilit Banca Națională a Moldovei pentru joi, 2 august.

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Banca Națională a Moldovei a prezentat cursul valutar oficial pentru 2 august. Potrivit datelor publicate, piața valutară din Moldova este iarăși cuprinsă de neliniște: toți jucătorii au cedat pozițiile în raport cu moneda națională.

Курс валют - Sputnik Moldova
Societate
La schimbul valutar va trebui să spuneți cum vă cheamă, unde trăiți și unde lucrați

Surprinde în continuare moneda europeană. În doar 24 de ore, euro s-a depreciat în raport cu leul moldovenesc cu 9 bani, stabilindu-se la nivelul de 19,3404 lei. Pe parcursul unei luni, euro a cedat aproximativ 1,4%.

Și dolarul continuă să scadă. În 24 de ore moneda americană a mai pierdut doi bani și costă acum 16,5494 lei. Într-o lună, dolarul s-a ieftinit circa cu 1,8%.

Joi se înregistrează o scădere a ratei de schimb și pentru alte valute. Astfel, grivna ucraineană poate fi cumpărată cu 0,6134 lei.

Rubla rusească costă 0,2630 lei, iar leul românesc — 4,1826 lei moldovenești.

Fluxul de știri
0