Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oamenii de la sate vor beneficia de servicii medicale gratuite - Iată în ce condiții

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaOperație, medici, intervenție chirurgicală
Operație, medici, intervenție chirurgicală - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a inițiat campania "Un doctor pentru tine", care este destinată oamenilor din mediul rural.

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Locuitorii de la sate vor beneficia de servicii medicale gratuite în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine", lansată astăzi la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip.

Zeci de medici se vor deplasa prin localitățile din țară și vor oferi asistență medicală gratuită cetățenilor. Potrivit premierului, această campanie răspunde solicitărilor din partea locuitorilor din zonele rurale de a îmbunătăți serviciile medicale.

Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Politică
Protecție pentru medici și lucrătorii medicali: Vezi noile modificări la Codul Penal

„Cunoaștem că în peste 280 de localități nu sunt medici de familie. Cunoaștem și care sunt cauzele și vreau să vă asigur că Guvernul știe ce trebuie de făcut ca să soluționăm această problemă. Vrem să dezvoltăm economia și țara, ca să putem avea servicii și salarii decente", a punctat Pavel Filip.

Serviciile medicale oferite în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine" vor fi axate pe trei direcții:

1. Consultații medicale gratuite oferite de medici de profil. Grupuri mixte de specialiști, inclusiv endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi se vor deplasa prin localități și vor consulta populația.

2. Examene stomatologice gratuite pentru copii. Echipe de medici stomatologi vor oferi consultații și asistența necesară pentru copiii de la sate. În primul rând, vor fi selectate localitățile unde nu există cabinete stomatologice.

3. Examene radiologice gratuite. Chiar de astăzi două autospeciale dotate cu instalații radiologice vor merge prin localități și vor identifica cazurile de tuberculoză sau cancer la plămâni. În scurt timp, echipele radiologice vor fi suplinite pentru a efectua și examene de mamografie.

Șeful Executivului a menționat că domeniul sănătății este unul prioritar pentru Guvern și că investițiile pentru dezvoltare vor continua.

„Aveți toată aprecierea mea pentru munca Dumneavoastră. Cunosc foarte mulți medici care muncesc onest și își fac cinstit meseria. Vom face tot posibilul ca sectorul medical, economia, dar și țara să se dezvolte", le-a spus premierul Pavel Filip medicilor prezenți la eveniment.

Fluxul de știri
0