Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protecție pentru medici și lucrătorii medicali: Vezi noile modificări la Codul Penal

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Abonare
Închisoare de până la cinci ani sau amendă de peste 60 de mii de lei pentru actele de violență asupra cadrelor medicale.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Medicii și lucrătorii medicali vor fi mai protejați împotriva agresiunii fizice, psihice și verbale.

Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Societate
Medicii vor fi monitorizați: Declarația ministrului Sănătății făcută la Călărași

Guvernul a aprobat ieri respectivele modificări la Codul Penal pentru a nu fi admise cazurile de încălcare a drepturilor omului. În ultimii ani, s-au înregistrat mai multe cazuri de violență asupra cadrelor medicale, iar recent un medic a fost bătut de către soțul unei paciente care a decedat.

Actele de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incita instituțiilor medicale publice sau private vor fi sancționate cu o amendă de până la 67,5 mii de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Totodată, documentul prevede completarea Codului Penal cu noțiunile de „medic" și „lucrător medical" prin două articole distincte, care urmează să preia criteriile stabilite în legislația de specialitate, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Alarmant: În ce țări trăiesc cei mai mulți copii obezi>>>

În contextul cazurilor de agresiune raportate de către lucrătorii medicali, acest proiect vine să contracareze actele de violență și comportamentul infracțional al anumitor subiecți îndreptate asupra acestora.

Fluxul de știri
0