Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Încă o întreprindere de stat trece în gestiunea Agenției Proprietăți Publice

© Sputnik / Евгений ПанасенкоТоварные вагоны
Товарные вагоны - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un șir de instituții vor fi reorganizate, comasate și transformate în instituții publice.

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Calea Ferată din Moldova trece în gestiunea Agenției Proprietății Publice.

Cabinetul de miniștri a aprobat pe 1 august o hotărâre privind trecerea a 144 de întreprinderi de stat și a cotelor părți din 72 de societăți pe acțiuni din proprietatea ministerelor în cea a Agenției Proprietății Publice. Printre acestea se regăsește și „Î.S. Calea Ferată din Moldova".

„Un șir de instituții urmează să fie reorganizate, să fie comasate, să fie transformate în instituții publice. Pentru început, trecem tot la APP, astfel încât cât mai repede să ne putem apuca de administrarea acestor întreprinderi, de crearea unui management eficient și, în paralel, reorganizarea sau transformarea va fi făcută foarte repede", a spus premierul Pavel Filip.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Premierul Filip, foc și pară la Guvern: Cu așa organizare, n-o să ajungeți nicăieri

În cadrul ședinței de ieri a Guvernului, premierul a criticat conducerea „Căii Ferate din Moldova" pentru managementul ineficient al întreprinderii.

Angajații de la CFM nu și-au primit salariile de 3 luni, datoriile ajungând la 100 milioane lei.

Prim-ministrul a dat indicații ca, în cel mai scurt timp, să fie stinse datoriile la salarii, să fie optimizate cheltuielile și să fie reorganizată strategic întreprinderea.

În cadrul ședinței Guvernului, prim-ministrul a solicitat ministerelor să ofere tot sprijinul în procesul de transferare și reorganizare a întreprinderilor.

Revoluție fiscală în Moldova: Cine nu va mai plăti impozite din salariu>>>

„Să acordăm tot suportul, pentru că dacă nu luăm așa decizii, vor fi tergiversări și mai mari. De acest lucru sunt interesați mulți dintre cei care lucrează la întreprinderi, dar și în instituțiile pe care le reprezentați", a menționat Pavel Filip.

Fluxul de știri
0