Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Filip, foc și pară la Guvern: Cu așa organizare, n-o să ajungeți nicăieri

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Pavel Filip, într-o ședință la Guvern: Cu așa organizare, nu o să ajungeți nicăieri. Cum aveți de gând să ieșiți din criză când aveți 40 de întreprinderi-căpușă care prestează servicii? Cui s-a adresat premierul.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a criticat conducerea Căii Ferate din Moldova (CFM) pentru managementul ineficient al întreprinderii, în cadrul unei ședințe convocate astăzi la Guvern cu responsabilii de sector. 

Premierul s-a arătat revoltat că angajații de la CFM nu și-au primit salariile de 3 luni, datoriile ajungând până la 100 de milioane de lei.

 ”Cu asemenea organizare, voi n-o să ajungeți nicăieri. Cum aveți de gând să ieșiți din criză când aveți 40 de întreprinderi-căpușă care prestează servicii? Aveți mașini care stau în garaj fără roți, dar pentru care indicați consum de motorină”, le-a reproșat Pavel Filip celor prezenți.

Managementul întreprinderii este defectuos și ineficient, consideră premierul. 

ЖД вокзал - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Liberalii pun pe brânci CFM: angajații nu și-au primit salariile de luni de zile

”Văd că lucrurile stau pe loc. Lumea e interesată să stăm în haos. Trebuie să înțelegem ce se întâmplă la întreprindere și să nu ne batem joc de oameni. Cineva vede CFM drept o afacere personală și face ce vrea acolo”, a declarat șeful Guvernului.

Prim-ministrul a dat indicații ca întreprinderea să treacă din gestiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Agenției Proprietății Publice. 

”Ministerul trebuie să se ocupe de politici, iar APP – de administrare. Nu mai vreau să pierdem timpul cu discuții ineficiente și explicații care nu duc la rezultate”, a precizat Filip.

Premierul Pavel Filip a punctat 3 priorități pentru perioada următoare: stingerea datoriilor la salarii; optimizarea cheltuielilor; reorganizarea strategică a întreprinderii.

Anul trecut Guvernul a aprobat Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Î.S. „Calea Ferată din Moldova” pentru anii 2018-2021. Ulterior urma ca MEI și CFM să elaboreze un plan de acțiuni de implementare.

Fluxul de știri
0