Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dintr-o extremă în alta: Cum va fi vremea în ultima lună de vară

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaOdihnă pe timp de caniculă
Odihnă pe timp de caniculă - Sputnik Moldova
Abonare
După o perioadă îndelungată în care am avut parte de ploi puternice, descărcări electrice și vijelie, vremea schimbă foaia - iată ce spun meteorologii.

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Dacă până acum câteva zile precipitațiile erau la ordinea zile, iar aversele puternice au provocat frecvent adevărate "potopuri" în Capitală, dar și în alte regiuni din țară, în perioada următoare arșița va pune stăpânire pe țara noastră.

Meteorologii anunță pentru astăzi valori maxime termice de 30…32 de grade Celsius, cer variabil, fără precipitații.

Vremea va avea aceleași caracteristici și în următoarele două zile, iar ulterior maximele termice ar putea să mai adauge două-trei grade.

Caniculă - Sputnik Moldova
Pronosticuri îngrozitoare: Arșița va ucide tot mai mulți oameni

Precipitații nu se așteaptă, acestea ar putea să apară abia săptămâna viitoare, dacă meteorologii nu-și vor schimba prognozele între timp.

Totodată, potrivit Administrației române de Meteorologie, care a publicat o estimare meteo pentru ultima lună de vară, și luna august ar putea fi una ploioasă, însă nu în toate regiunile. De exemplu, în regiunile nord-vestice cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Astfel, meteorologii români anunță că, săptămâna aceasta, media temperaturii aerului se va situa ușor sub valorile climatologice în jumătatea de sud a țării și va fi mai ridicată în restul teritoriului, în special în nord-vest.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi excedentare în zonele de munte, precum și în regiunile sud-vestice, sudice și estice și deficitare în regiunile nord-vestice.

În săptămâna 6-13 august, temperatura aerului se va situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud și sud-est. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei.

Coșmar: În unele zone din Europa, temperatura aerului va atinge 50 de grade Celsius>>>

Ploile vor fi la ordinea zilei și în a doua săptămână din august. Însă cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare preponderent în zonele deluroase și montane și local în regiunile intracarpatice. In restul teritoriului, vor fi în general apropiate de normele climatologice.

În săptămâna 13-20 august, temperatura aerului va fi apropiată de normele climatologice în partea de nord-vest a țării și mai scăzută în restul teritoriului, în special în regiunile sudice.
Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 20-27 august, media temperaturii aerului va fi apropiată de norma climatologică în cea mai mare parte a teritoriului, posibil cu valori ușor mai scăzute în jumătatea de sud.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi, de asemenea, ușor excedentare în jumătatea de vest a țării și, în general, apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.

Fluxul de știri
0