Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pronosticuri îngrozitoare: Arșița va ucide tot mai mulți oameni

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaCaniculă
Caniculă - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință au stabilit că schimbările climatice vor avea consecințe nimicitoare - pronosticuri alarmante.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Specialiștii de la Universitatea Monash din orașul australian Melbourne au calculat că, aproximativ către anul 2080, numărul persoanelor care vor muri din cauza arșiței în regiunile tropicale și subtropicale va crește de aproximativ cinci ori. Un studiu în acest sens a fost publicat pe portalul EurekAlert!.

La elaborarea modelului computerizat, savanții au luat în calcul cantitatea prognozată de gaze cu efecte de seră care va fi aruncată în atmosferă, capacitatea omului de a se adapta la modificările mediului ambiant, dar și densitatea populației într-o țară sau alta.

Arsiță - Sputnik Moldova
Coșmar: În unele zone din Europa, temperatura aerului va atinge 50 de grade Celsius

Cel mai pesimist scenariu presupune că în orașele australiene Brisbane, Sydney și Melbourne mortalitatea cauzată de dezastrele climaterice, care vor fi tot mai frecvente, va spori cu 471% comparativ cu anii 1971-2010. Va crește considerabil și numărul celor care vor muri din cauza căldurii excesive în India, Grecia, Japonia și Canada. Situația se va agrava și din cauza unor catastrofe naturale inerente — incendii și secete.

Specialiștii au atras atenția asupra faptului că este absolut necesară îndeplinirea condițiilor Acordului de la Paris privind schimbările climatice — reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră către anul 2050, reorientând economiile spre tehnologiile verzi.

Astfel de măsuri ar fi de natură să încetinească încălzirea globală și să mențină creșterea temperaturii în următorii zece ani în limita a 2 grade Celsius. Depășirea acestei limite critice sporește iminența producerii unui șir de catastrofe climatice.

Fluxul de știri
0