Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro se prăbușește în Moldova: Iată ce curs a afișat Banca Centrală pentru vineri

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Valoarea monedei unice europene cade vertiginos în raport cu moneda națională. Banca Națională a Moldovei a anunțat pentru mâine un curs care îi va pune pe mulți pe gânduri, în special pe moldovenii care revin acasă de peste hotare și au de vândut euro.

CHIŞINĂU, 2 aug — Sputnik. Banca Națională a Republicii Moldova a anunțat pentru vineri, 3 august, un curs valutar care va determina scăderea bruscă a valorii monedei unice europene pe piața comercială din țara noastră. Dacă cursul stabilit pentru astăzi era de 19 lei și 34 de bani pentru un euro, atunci pe mâine acesta este de 19 lei și 20 de bani, adică cu tocmai 14 bani mai puțin.

Schimb valutar - Sputnik Moldova
Se va prăbuși sau nu leul moldovenesc: Prognoza Ministerului Economiei

Și dolarul se va deprecia în raport cu leul, însă doar cu doi bani. Astfel, cursul stabilit de BNM pentru mâine este de 16 lei și 52 de bani, atunci când astăzi a fost de 16,54 lei pentru un dolar.

Vom menționa că leul moldovenesc se apreciază în raport și cu alte valute.

Dacă ieri leul românesc era cotat de BNM la 4,18 bani, atunci astăzi acesta este evaluat la 4 lei și 15 bani, cu trei bani mai puțin.

Potrivit specialiștilor, întărirea monedei naționale subminează economia țării, dat fiind că mărfurile destinate exporturilor devin scumpe și nu rezistă concurenții, dar îi afectează și pe moldovenii care muncesc în țările Uniunii Europene, care trimit sau vin cu euro acasă și sunt în acest fel în pierdere.

Fluxul de știri
0