Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O rețea de supermarketuri din Rusia intră pe piață

© Sputnik / Александр Поготов / Accesați arhiva multimediaImagini dintr-un supermarket
Imagini dintr-un supermarket - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O rețea de supermarketuri din Rusia se extinde în România - când vor fi deschise primele unități și spre ce segment se va orienta compania.

CHIȘINĂU, 29 iul — Sputnik. Rețeaua de supermarketuri din Rusia, Svetofor, se va extinde în România cu brandul "Mere", urmând să facă concurență Lidl și Penny Market, anunță Ziarul Financiar. Potrivit acestuia, companie intenționează să ajungă în doi ani la 100 de magazine pe formatul hard discount.

Высоковольтные провода - Sputnik Moldova
Moldova dă start interconectării electrice cu România

Executivii care se ocupă de dezvoltarea afacerilor în România au declarat că bugetul de investiții este dimensionat la situația din piață. De asemenea, pe lângă România, pe lista extinderii companiei rusești figurează piațele din Polonia și Germania.

„Primul magazin va fi deschis în luna septembrie la Snagov și Brașov, pentru ca tot în septembrie să mergem la Braşov. Până la finalul anului vrem să avem 16 magazine", spune Andrei Filip, director de achiziţii în cadrul companiei Torgservice RM SRL, cea care operează businessul Svetofor în România.

Potrivit portalului Progresiv, compania rusească are deja peste 50 de angajați.

"Dacă lucrurile vor evolua așa cum ne-am propus avem în plan deschiderea a 16 unități până la final de an. Ne uităm la mai multe zone din România și vom deschide acolo unde vedem potențial. România a fost aleasă pentru că piața de retail de aici se aseamănă cu cea din Rusia la nivel de obiceiuri de consum, dar și putere de cumpărare", a declarat pentru cei de la Progresiv managerul de achiziții al companiei, Daniel Vasile.

Новый пассажирский терминал B аэропорта Шереметьево - Sputnik Moldova
Chișinău, cea mai populară destinație pentru călătorii din marile orașe din Rusia

Potrivit acestuia, primele magazine vor avea o suprafață cuprinsă între 800 și 1 200 metri pătrați și un număr de 20 de angajați per unitate.

Sortimentația va fi compusă din 70 la sută produse alimentare și 30 la sută non-alimentare, cu proveniență locală. Retailerul se va adresa în special cumpărătorilor cu venituri mici și medii.

Rețeaua de supermaketuri Svetofor a fost fondată în anul 2009 de familia Schneider, având peste 800 de magazine în Rusia, Belarus, Kazahstan, Azerbadjan și China.

Primul magazin a fost deschis în orașul Krasnoiarsk.

Fluxul de știri
0