Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinău, cea mai populară destinație pentru călătorii din marile orașe din Rusia

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaНовый пассажирский терминал B аэропорта "Шереметьево"
Новый пассажирский терминал B аэропорта Шереметьево - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinău este cea mai populară destinație pentru călătorii curselor aeriene din cele mai mari orașe ale Rusiei, se arată într-o analiză a serviciului turistic tutu.ru.

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Chișinăul este cea mai populară destinația pentru călătorii din cele mai mari orașe ale Rusiei, se arată într-un studiu al serviciului de turism tutu.ru. Experții au analizat cele mai populare destinații ale călătorilor curselor aeriene din orașele rusești cu o populație mai mare de un milion de locuitori.

Astfel, destinația care ocupă primul loc în top este Chișinău, căreia îi revin 13 la sută din cursele aeriene. Pe locul doi se află Erevan (Armenia), cu 7 la sută și Baku (Azerbadjan) — 5 la sută.

Ночная гроза. - Sputnik Moldova
Accidente
Avionul unei companii aeriene moldovenești a fost lovit de fulger

Din orașele europene în top 10 a ajuns doar Praga (Cehia) — 3 la sută, pe locul 11  —Tivat (Muntenegru). Tel Aviv (Israel) ocupă locul locul 9 în top, însă există orașe în care Israelul ocupă primele cinci locuri (Celabinsk, Rostov pe Don, Volgograd, Nijni Novgorod).

Între 1-2 la sută din pasagerii marilor orașe rusești aleg ca destinație Istanbul (Turcia), Dușanbe (Tadjikistan), Kiev (Ucraina), Osh (Kârgâzstan), Larnaca (Cipru), Astana (Kazahstan), Paris (Franța), Munchen (Germania), Burgas (Bulgaria), Antalia (Turcia) și Riga (Letonia).

Totuși, pentru fiecare mare oraș popularitatea destinațiilor diferă. Astfel, pasagerii din Moscova preferă Republica Moldova, Armenia și Azerbadjan, iar cursele preferate pentru Sankt Petersburg sunt — Chișinău, Minsk și Tbilisi. Belarus se află pe locul cinci în top.

Stewardess - Sputnik Moldova
Societate
Întâmplări terifiante din viața stewardeselor: Naștere, avort sau deces în avion

În Nijni Novgorod cele mai populare curse sunt spre Erevan, Minsk, Istanbul. Locuitorii orașului preferă în mod special Turcia — în top 10 au fost inclus Istanbul și Antalia. Din Kazan turșitii preferă într-o măsură mai mare Baku, Tașkent și Misnk. Printre orașele europene în top a ajuns și Praga.

La locuitorii Celeabinskului primul în topul preferințelor se află Minsk, pe locul doi Erevan, iar locul trei — Düsseldorf (Germania). De asemenea, în top zece au ajuns și trei orașe din Germania: Düsseldorf, Frankfurt pe Main și Hanovra.

Din Rostov pe Don, pasagerii zboară cel mai dez în Erevan, Tbilisi și Minsk. În top zece intră și două orașel europene — Praga și Barcelona. Din Voronej pasager au zburat cel mai des în Tașkent, Bișkek și Chișinău. În top zece a ajuns, în premieră Dubai. Primele trei cele mai populare destinații a locuitorilor orașului Volgograd sunt Istanbul, Minsk și Tel Aviv. În premieră, în top zece a ajuns și Seul.

Fluxul de știri
0