Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statul suplimentează ajutorul pentru persoanele cu dizabilități severe

© Sputnikdizabilitate
dizabilitate - Sputnik Moldova
Abonare
Paralel cu serviciul de îngrijire socială la domiciliu, statul va acorda persoanelor cu dizabilități severe, din 1 septembrie, un ajutor lunar de 820 de lei.

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Persoanele cu dizabilități severe din copilărie și cele cu dizabilități severe nevăzătoare vor primi, de la 1 septembrie 2018, o alocație pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală de Parlament.

Хирурги на операции, архивное фото - Sputnik Moldova
Deputații pregătesc o schimbare importantă în sistemul de asigurare medicală

Din toamnă, persoanele cu dizabilități severe din copilărie și cele cu dizabilități severe nevăzătoare, inclusiv cele care beneficiază de serviciul de îngrijire socială la domiciliu, vor primi din partea statului o alocație pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere, în valoare de 820 de lei lunar.

Cheltuielile pentru acordarea alocațiilor pentru cei 268 de beneficiari în acest an constituie circa 879 de mii de lei și vor fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat.

În prezent, persoanele cu dizabilități severe beneficiază doar de serviciul de îngrijire socială la domiciliu.

Fluxul de știri
0