Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA a descins la Ministerul Economiei și ANTA

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Perchezițiile CNA au loc la sediul Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenția Națională a Transportului Auto (ANTA).

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) împreună cu procurorii desfășoară la această oră mai multe percheziții în dosarul corupției în domeniul transportului. Perchezițiile au loc inclusiv la sediul Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenția Națională a Transportului Auto (ANTA).

Ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat pentru Sputnik Moldova că perchezițiile au loc în cadrul mai multor dosare penale în care sunt vizate nereguli din domeniul transportului. 

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
CNA a aplicat lovitura de grație mafiei din transporturi

”Acţiunile de urmărire penală au început la primele ore ale dimineţii cu percheziţii la domiciliile unor funcţionari, iar acum continuă pe mai multe adrese din Capitală, inclusiv la ANTA şi sediul Ministerului Economiei şi Infrastructurii”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNA.

Responsabilii de la instituție mai anunță că vor reveni cu detalii pe parcursul operaţiunii.

Săptămâna trecută CNA a desfășurat mai multe percheziții la Întreprinderea de Stat „Gările şi Staţiile Auto” și la mai multe gări din țară. În urma acestor operațiuni au fost reținute mai multe persoane. Potrivit Centrului Național Anticorupție, persoanele vizate au statut de bănuit şi sunt cercetate pentru organizarea unor scheme infracţionale de acumulare ilicită de bani de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale. 

Şoferii de curse naționale și internaționale erau obligaţi să transmită zilnic sume fixe de bani casierilor care, la rândul lor, acumulau până la finalul zilei banii de la conducătorii tuturor mijloacelor de transport care intrau în gară, după care transmiteau banii mai departe, conform ierarhiei. În urma investigaţiilor, s-a constatat că suma colectată lunar se ridica la 1,5 milioane de lei – bani percepuţi drept mulţumire din partea şoferilor pentru scutirea lor de controale.

Fluxul de știri
0