Troșin: BRICS, împotriva războaielor comerciale declanșate de Trump

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaFlagurile țărilor BRICS
Flagurile țărilor BRICS - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul Institutului Rus de Studii Strategice comentează scopurile și sarcinile summitului BRICS de la Johannesburg.

CHIȘINĂU, 26 iulie — Sputnik. Tema principală a summitului BRICS de la Johannesburg este opunerea față de majorarea taxele vamale de către SUA, a spus expertul Institutului Rus de Studii Strategice, Nicolai Troșin.

În opinia acestuia războaiele comerciale inițiate de Donald Trump, pot submina grav economia mondială.

Adrian Severin - Sputnik Moldova
Ce se va întâmpla pe scena internațională după întâlnirea Putin-Trump

„Războaiele comerciale declanșate de SUA reprezintă un semnal alarmant pentru economia modernă. Prognoza recentă a FMI privind perioada curentă afirmă: dacă va fi pus în aplicare tot ce a declarat președintele SUA, precum și măsurile de răspuns la aceste acțiuni ale Washingtonului, economia mondială va pierde jumătate de procent din PIB-ului global. Ceea ce înseamnă mult. Ca urmare, recesiunea, care nu este atât de departe, ar putea în cele din urmă să se instaleze cu mult mai devreme decât presupun economiștii", a declarat Troșin.

Savantul a menționat că deseori Occidentul încearcă să prezinte BRICS într-o lumină negativă, fapt ce trezește anumite suspiciuni.

„PIB-ul comun al țărilor BRICS nu este mai prejos decât cel american, și este cea mai mare uniune internațională. Deseori, și în Europa, și în SUA, se fac încercări ca BRICS să apară într-o lumină negativă, ca o organizație artificială; și nu întâmplător: BRICS este o forță de care trebuie să se țină cont", a spus expertul.

Fluxul de știri
0