Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce se va întâmpla pe scena internațională după întâlnirea Putin-Trump

© Photo : GindulAdrian Severin
Adrian Severin - Sputnik Moldova
Abonare
Concluziile întrevederii Putin-Trump. Ce va urma...
Ce se va întâmpla pe scena internațională după întâlnirea Putin-Trump

Întâlnirea dintre președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său american, Donald Trump, a fost un succes. Declarația aparține fostului ministru de Externe al României Adrian Severin și a fost făcută pentru Radio Sputnik Moldova.

Severin se arată convins că în urma acestei întruniri tensiunile dintre cele două țări vor dispărea. Mai mult, relațiile dintre Moscova și Washington se vor îmbunătăți.

„Această întâlnire este importantă prin faptul că a avut loc, indiferent de declarațiile celor doi președinți și indiferent de subiectele pe care le-au abordat cei doi în cele două ore de discuții, fiindcă noi am avut o perioadă încordată, care a durat ceva ani", a declarat fostul ministru de Externe al României Adrian Severin.

Politologul se arată convins că după această întâlnire lucrurile se vor schimba pe scena internațională.

„Această întâlnire trebuie pusă în perspectiva încheierii unei etape a lumii, care a început cu George Bush când s-a întâlnit cu Mihail Gorbaciov, și care a lăsat un șit de probleme nerezolvate și pentru care am plătit scump până astăzi. Această etapă s-a încheiat astăzi. De astăzi, începe o nouă etapă pe scena internațională", adaugă Adrian Severin.

Amintim că Donald Trump şi Vladimir Putin s-au întâlnit luni, 16 iulie, la palatul prezidenţial din capitala Finlandei. 

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0