Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Compensații pentru închirierea apartamentelor: Iată cine vor fi beneficiarii

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Persoanele care vor primi compensații sunt funcționari cu statut special din cadrul MAI care nu sunt asigurați cu spațiu locativ și locuiesc la minim 30 de kilometri de la locul de muncă.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi compensații bănești pentru închirierea sau subînchirierea spațiului locativ. Guvernul a aprobat astăzi un regulament în acest sens.

трудоустройство - Sputnik Moldova
Societate
Se caută peste 500 de polițiști, 28 de directori, 14 șefi de poștă și 8 șefi de depozit

Beneficiarii acestui proiect de lege sunt funcționarii cu statut special din cadrul MAI care nu sunt asigurați cu spațiu locativ, inclusiv cămin, la locul de muncă și care au locul permanent de trai situat la o distanță de peste 30 km de la locul de muncă.

Suma compensației va acoperi costul chiriei locuinței, prevăzut în contractul de închiriere, însă nu va putea depăși salariul de funcție al angajaților. În plus, dacă soțul și soția sunt funcționari publici cu statut special în cadrul MAI, ambii vor beneficia de compensații pentru chiria spațiului locativ.

„Noi ne-am propus să venim cu mai multe inițiative pentru a da posibilitatea tinerilor, dar și funcționarilor publici să aibă o locuință în Republica Moldova. O atenție separată am acordat-o funcționarilor publici de la MAI și Ministerul Apărării, aici avem pornite mai multe parteneriate publice — private", a subliniat premierul Pavel Filip.

Жилой дом - Sputnik Moldova
Angajații din serviciul public își vor putea procura locuință la jumătate de preț

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat până acum trei parteneriate public-privat. 

„Preconizăm, în luna septembrie, să avem circa 300 de apartamente gata și vom înmâna cheile angajaților MAI. Necesitățile ministerului pentru municipiul Chișinău sunt de circa o mie de apartamente, preconizăm în maxim doi ani să le acoperim", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Pentru angajații Ministerului Apărării sunt date în exploatare, 112 apartamente în municipiul Chișinău, 15 — la Bălți și 18 — la Cahul.

„La această etapă avem în derulare un parteneriat public —privat și până la sfârșitul anului trebuie să primim cheile de la 335 de apartamente în Chișinău și încă 25 — în Bălți", a menționat ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Fluxul de știri
0