Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se caută peste 500 de polițiști, 28 de directori, 14 șefi de poștă și 8 șefi de depozit

© Sputnikтрудоустройство
трудоустройство - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 14 mii de locuri de muncă vacante sunt prezentate de agenții economici din Moldova.

CHIȘINĂU, 27 iunie – Sputnik. Agenții economici din Moldova au raportat la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) 14060 de locuri de muncă vacante.  

Cele mai multe oferte de muncă sunt prezentate în Chișinău – peste 5300, Bălți –1300, Ungheni, Cahul, Cimișlia, Ialoveni. 

Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Societate
Șomerii din Moldova nu trebuie să rateze această șansă

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 3093 de locuri de muncă vacante. Tradițional, la mare căutare sunt persoanele licențiate în pedagogie și medicină. Aproape 500 de locuri de muncă vacante sunt pentru ofițerii de urmărire penală, de investigații, ofițeri de poliție, ofițeri de sector. Totodată, se caută 28 de directori, 14 șefi de poștă și 8 șefi de depozit. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă aproape 11 mii de locuri de muncă. Numărul record de locuri vacante sunt oferite pentru lucrătorii în industria textilă și confecții – peste 3 mii. De asemenea, se caută în jur de 1200 de lucrători calificați în întreprinderile industriale și peste o mie de operatori, aparatişti, maşinişti la instalaţii și mașini.

Fluxul de știri
0