Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoanele cu funcţie de răspundere vor ajunge mai ușor după gratii: Ce schimbă Guvernul

© Sputnik / Мирослав РотарьPenitenciar
Penitenciar - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul înăsprește pedepsele penale care vor fi aplicate persoanelor cu funcţie de răspundere în cazul în care acestea vor transmite obiecte interzise deținuților.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Ministerul Justiției propune înăsprirea pedepselor pentru transmiterea ilegală a unor obiecte sau substanțe interzise persoanelor deţinute în instituțiile penitenciare.

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Cine lucrează bine, va primi un salariu mai mare - ce a schimbat Guvernul din iunie

Potrivit documentului, transmiterea tăinuită de la control prin orice mijloace persoanelor deţinute în instituţiile penitenciare a obiectelor sau substanțelor a căror transmitere sau păstrare este interzisă conform legislației execuțional-penale, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 600 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 80 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la 6 luni.

Dacă aceste acțiuni vor fi săvârșite de o persoană cu funcţie de răspundere sau cu folosirea situaţiei de serviciu, atunci pedeapsa prevede amendă în mărime de la 600 la 800 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Cabinetul de miniștri - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul vrea un nou mecanism de efectuare a achizițiilor publice

Totodată, transmiterea tăinuită de la control prin orice mijloace persoanelor deţinute în instituţiile penitenciare a băuturilor alcoolice, a drogurilor, a etnobotanicelor sau a analogiilor acestora, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 4 ani. În cazul persoanelor cu funcţie de răspundere sau cu folosirea situaţiei de serviciu, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Transmiterea persoanelor deţinute în instituţiile penitenciare a armelor,  substanțelor explozibile, toxice, incendiare sau radioactive, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 5 ani. Persoanele cu funcţie de răspundere vor fi pedepsite cu închisoare de la 4 la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani. 

Fluxul de știri
0