Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine lucrează bine, va primi un salariu mai mare - ce a schimbat Guvernul din iunie

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
În luna iunie a intrat în vigoare o decizie a Guvernului prin care a fost modificată Hotărârea „Cu privire la condițiile de salarizare a personalului din unităţile bugetare”.

CHIȘINĂU, 23 iunie – Sputnik. Angajații Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Agenţiei Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii și Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui vor primi un spor la salariu, care vine să mențină specialiștii în domeniu. 

пожилые люди - Sputnik Moldova
Societate
Unele pensii din Moldova vor crește cu 4 mii de lei. Cine sunt fericiții

În luna iunie a intrat în vigoare o decizie a Guvernului prin care a fost modificată Hotărârea „Cu privire la condițiile de salarizare a personalului din unităţile bugetare”. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, scopul acestor modificări este îmbunătăţirea condiţiilor dc salarizare a personalului de specialitate din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Agenţiei Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, precum şi excluderea interpretărilor duble şi actualizarea actelor normative în vigoare, prin stabilirea unor reglementări clare, în aprecierea condiţiilor de salarizare a personalului Centrului de Transfuzie a Sângelui. 

Principalele prevederi şi elemente noi vizează aspecte privind stabilirea unor plăţi de stimulare/ spor la salariu pentru angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Agenţiei Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă şi pentru angajaţii Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui, spor care anterior se achita în baza unei hotărâri de Guvern din anul 1993.

Astfel, pentru personalul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Agenţiei Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale şi Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă stabilirea unor plăţi de stimulare în limita cheltuielilor de personal, în legătură cu volumul sporit de muncă în condiţiile realizării reformei instituţionale. Modul şi condiţiile de acordare a plăţilor de stimulare se va stabili prin act intern de către directorii autorităţilor menţionate, plăţile de stimulare având un caracter temporar şi, respectiv, se vor anula odată cu elaborarea noilor condiţii de salarizare în contextul sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar.

De asemenea, întru evitarea unor eventuale discordanțe între actele legislative, s-a propus de a reglementa într-o singură hotărâre de Guvern toate condițiile de salarizare a personalului Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui. Aşadar, personalului Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui vor primi un spor lunar în mărime de 40 la sută calculat din salariul de funcţie. Concomitent, a fost abrogată hotărârea de Guvern din 1993, care prevedea plata acestui spor, în aceiași mărime, de 40 la sută, în scopul stimulării personalului, ce recoltează sânge şi produce preparate în baza acestuia. 


Fluxul de știri
0