Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chiril Gaburici a invitat gigantul economic Tesla să investească în Moldova

© SputnikГигантский планшет BigPad
Гигантский планшет BigPad - Sputnik Moldova
Abonare
Chiril Gaburici a discutat cu reprezentanții companiei Tesla despre facilitățile și oportunitățile investiționale atractive și competitive pentru mediul de afaceri din Moldova.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Oportunitatea venirii companiei Tesla în Republica Moldova a fost discutată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu reprezentanții acesteia, Rohan Patel și Chris Johnson.

Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Societate
Gaburici, despre educația digitală: Suntem convinși, asta se va întâmpla din 1 septembrie

Chiril Gaburici a invitat gigantul economic să vină în țara noastră, prezentând în acest sens facilitățile și oportunitățile investiționale atractive și competitive pentru mediul de afaceri din regiune.

„În contextul în care compania Tesla intenționează să-și dezvolte afacerea în România, vă invităm să analizați și oportunitățile investiționale oferite de Republica Moldova. Domeniile IT și automotive sunt în continuă creștere, iar rezultatele înregistrate sunt vizibile. Tot mai multe companii străine aleg să investească în țara noastră, apreciind mediul de afaceri ca fiind unul competitiv și atractiv", a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat că Guvernul de la Chișinău promovează un șir de reforme pentru reducerea presiunii asupra agenților economici și crearea unui mediu de afaceri atractiv.

Chiril Gaburici - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul Gaburici, supărat foc pe Agenția Transport Auto și Poliția de Patrulare

Reprezentanții companiei Tesla s-au arătat interesați de climatul de afaceri din Republica Moldova și au menționând că vor analiza posibilitatea de a investi în țara noastră. În cadrul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, ministrul Chiril Gaburici s-a întâlnit și cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei.

Oficialii au discutat despre progresele în implementarea gazoductului Ungheni-Chișinău, dar și despre suportul oferit pentru dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova.

Maroš Šefčovič a reiterat necesitatea diversificării surselor de gaze naturale și energie electrică, pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova. Întrevederile au avut loc în cadrul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii a delegației Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Pavel Filip, în perioada 25-26 iunie.

Fluxul de știri
0