Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gaburici, despre educația digitală: Suntem convinși, asta se va întâmpla din 1 septembrie

© Sputnik / Miroslav RotariКирилл Габурич
Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei este convins că, începând cu 1 septembrie, copii vor studia educația digitală chiar din clasa I-a.

CHIȘINĂU, 18 iun — Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, consideră că educația digitală reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova și îi îndeamnă pe agenții economici și pe partenerii de dezvoltare să se implice în promovarea acestui proces.

Potrivit Ministerului Economiei, Gaburici speră că, începând cu 1 septembrie, copii vor avea acces la educația digitală chiar din clasa întâia.

„Mă bucur că ideea noastră prinde aripi și vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați. Cu toții am crezut, credem și suntem convinși că asta se va întâmpla — din data de 1 septembrie, copiii noștri din clasa întâi vor avea acces la educația digitală. Îndemn reprezentanții mediului de afaceri, partenerii de dezvoltare să se implice, astfel încât acest proiect să aibă continuitate", a declarat Chiril Gaburici.

Anterior, premierul Pavel Filip a anunțat în cadrul Moldova ICT Summit că elevii din Republica Moldova vor studia, începând chiar din clasa întâi, educația digitală. Premierul a mai anunțat atunci că este necesară revizuirea curriculei școlare, astfel încât copii să fie adaptați pentru a trăi și a se dezvolta în epoca informațională.

Conform estimărilor Guvernului, peste 36 de mii de elevi vor studia educația digitală din clasa întâi, începând cu 1 septembrie 2018.

Fluxul de știri
0