Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru șoferi: Restricție provizorie pentru transportul de mare tonaj

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaTIR, transport de mare tonaj
TIR, transport de mare tonaj - Sputnik Moldova
Abonare
Administratorii drumurilor vor informa participanții la trafic și Serviciul Vamal cu privire la restricțiile provizorii de circulație pe drumurile naționale.

CHIȘINĂU, 25 iun — Sputnik. Circulația mijloacelor de transport cu greutatea totală de peste 20 de tone, interzisă provizoriu pe drumurile naționale.

Traseu - Sputnik Moldova
Ministerul Economiei înaintează condiții drastice agenților care repară drumurile

Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30 de grade Celsius, între orele 10:00 și 20:00.

Măsura restricționării circulației rutiere a fost luată pentru protejarea asfaltului, anunță Ministerului Economiei și Infrastructurii într-un comunicat.

În scopul asigurării integrității drumurilor, MEI recomandă autorităților publice să instituie restricții pentru mijloacele de transport de mare tonaj pe porțiunile de drum asfaltat din localități.

Excepție vor face doar vehiculele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și/sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculelor antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Drumurile din Moldova trebuie ocrotite. Soluția propusă de Ministerul Economiei>>>

Controlul asupra circulației mijloacelor de transport va fi asigurat de Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției și autoritatea administrativă Agenția Națională Transport Auto.

Fluxul de știri
0